≫ 

Srpska sila na sajmu naoružanja u Vašingtonu: Svi su zastajali kraj moćne "Nore"

Pored „Nore“ na ovom Sajmu izloženi su i drugi proizvodi JP „Jugoimport SDPR“, poput bespilotnih letelica „Gavran“, navođenih raketa „Alas“ sa dometom od 25 kilometara, kao i raketa „Nova“

  • 13
Sajam naoružanja

Foto: TANJUG/ AMBASADA SRBIJE U SAD/JOVAN DOVIC

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić posetio je izložbeni prostor Javnog preduzeća „Jugoimport SDPR“ na Sajmu naoružanja i vojne opreme „AUSA“ u Vašingtonu na kojem je, prvi put na američkom tlu, predstavljena samohodna top-haubica 155 mm Nora-B52 M15 srpske proizvodnje.

- Naša „Nora“ je prava zvezda na Sajmu naoružanja i vojne opreme ovde u Vašingtonu, ponos srpske odbrambene industrije - izjavio je Ðurić.

On je dodao da je ova samohodna haubica prethodnih nedelja prošla testiranje na poligonu američkih oružanih snaga u Arizoni, saopšteno je iz ambasade Srbije u SAD.

- Naši ljudi koji su učestvovali u tome kažu da su Amerikanci bili do te mere oduševlkeni da su čak generale dovodili da pogledaju kakvo je to čudo odbrambene industrije došlo neočekivano iz našeg dela sveta, odnosno iz naše zemlje - rekao je Ðurić.

On je ukazao da je pravi ponos biti predstavnik Srbije na najvećoj američkoj smotri naoružanja i vojne opreme iz čitavog sveta, i boriti se za to da naša namenska industrija bude prihvaćena i uzeta u razmatranje.

- Ponosni smo na to što srpska odbrambena industrija učešćem na ovom sajmu - i to ne bilo kakvim, nego ovako zapaženim i na ovakvom mestu - pokazuje svoju snagu i svoje uzdizanje. To nije uspon samo odbrambene industrije Srbije, nego i ukupnih odbrambenih kapaciteta oružanih snaga Srbije, s obzirom na to da je „Nora“ uvedena i u standardno naoružanje naših oružanih snaga - ocenio je Ðurić.

Pored „Nore“, Ðurić je istakao da su na ovom Sajmu izloženi i drugi proizvodi JP „Jugoimport SDPR“, poput bespilotnih letelica „Gavran“, navođenih raketa „Alas“ sa dometom od 25 kilometara, kao i raketa „Nova“.

- Ovo je prava izložba i demonstracija napretka i razvoja srpske odbrambene industrije - zaključio je on.

Sajam proizvoda namenske industrije „AUSA“ u organizaciji Udruženja Kopnene vojske SAD tradicionalno se održava svake godine i predstavlja najveći međunarodni događaj ove vrste na američkom tlu.

Video: Predstavljeno naoružanje i oprema Vojske Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sd

    16. oktobar 2021 | 22:28

    Naše naoružanje nažalost i služi samo za prezentacije i izložbe.

  • Jer

    16. oktobar 2021 | 22:12

    Amerikanci u panici 🤣🤣🤣🤣

  • Slavko

    16. oktobar 2021 | 22:39

    Svaka cast Amerikancima sto su nas pozvali da prikazemo nase oruzje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA