≫ 

Obrušio se zid kuće kraj gradlišta u Zrenjaninu: Stanari iseljeni, mislili zemljotres

Jedan od stanara je izjavio da se zid obrušavao u dva navrata

  • 0
Obrušen zid, rušenje, Zrenjanin, zgrada Foto: Zrenjaninski.com

Zid kuće kraj gradilišta stambeno-poslovnog objekta u zrenjaninskoj Petefijevoj ulici obrušio se juče, povređenih na sreću nije bilo, a prema saznanjima agencije Beta tri porodice su iseljene.

Jedan od stanara kazao je  da se zid obrušio nešto posle 12 sati, da je najpre pomislio da je u pitanju zemljotres, da je onda čuo da se nešto ruši, zatim video "mnogo prašine" i da je tada istrčao na ulicu, piše 021.rs.

Kazao je i da se zid obrušavao u dva navrata, da na sreću niko nije povređen, ali da su tri porodice morale da budu iseljene, kao i da sumnjaju da je do obrušavanja došlo zbog radova na izradnji susedne zgrade. Na teren su, naveo je, izašli zrenjaninska policija, komunalna milicija i građevinska inspekcija.

Obrušen zid, rušenje, Zrenjanin, zgrada Foto: Zrenjaninski.com

Stambeno-poslovni objekat se gradi na uglu ulica Petefijeva i Ive Lole Ribara, a investitor je preduzeće "Turbo gas" iz Kikinde.

Vlasnik te firme Ivan Rotarov tvrdi da se zid srušio jer je više od 20 godina bio u veoma lošem stanju, ali da će sve to biti sanirano.

- Pogledajte gde stoji bager i valjak, na koti mula, prema tome, od zida 7,5 metara nije kopano, to je sasvim dovoljno da ne može da padne zid, dakle nije uzrok iskop jer nije potkopano... Rešićemo, saniraćemo, ozidaćemo -  kazao je on.

Rotarov je naveo da je za dve ugrožene porodice platio smeštaj dok se kuća ne dovede u stanje da se u njoj može ponovo stanovati.

Video: Sa lica mesta: Zgrada u Vidovdanskoj se danima urušava, danas otpala cela terasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA