≫ 

Kapetan u penziji, deda Sveto, proslavio 100. rođendan: Dug vek mu doneli mirni snovi

Porodica i prijatelji o njemu govore sa velikim poštovanjem

  • 1
Svetozar Mićović Youtube Printscreen/ Info LIGA Ivanjica

U prisustvu porodice, prijatelja, predstavnika Udruženja penzionera i SUBNOR-a, kapetan u penziji, Svetozar Mićović iz Ivanjice, proslavio je stoti rođendan. Deda Sveto se hrabro borio za svoju zemlju u Drugom svetskom ratu nakon čega je nastavio onu najtežu životnu bitku za dom i porodicu na koju je danas ponosan. U znak zahvalnosti za požrtvovanost, ljubav i toplinu koju je pružao svima veliki broj ljudi okupio se na ovom veselju da zajedno sa deda Svetom ugase 100 rođendansku svećicu.

Udruženje penzionera čiji je dugogodišnji član bio darovali su Svetozaru povodom stotog rođendana ordenje za sve životne bitke koje je dobio, piše Info liga.

- Voli društvo, voli ljude. Mlađi ga vole. Nikad nisi čuo od njega ružnu reč. Pristojan je i kulturan čovek - poručuju iz udruženja penzionera.

Iz ivanjičkog udruženja SUBNOR-a Svetozar je dobio povelju za očuvanje tadicije narodnooslobodilačke borbe, istine i pravde, za koju se zalagao čitav vek.

I pored svih nedeća, teškog i turbulentnog života tokom ratnih godina i nakon njih, Svetozar je uspeo da dočeka stoti rođendan. Rad ga je održao u životu, a dug vek su mu doneli istina, pravda i mirni snovi.

Video: Milan Kovačić proslavio je svoj 99. rođendan, a glavne zvezde na žurci bile su dame

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    19. oktobar 2021 | 08:48

    Hrabro se borili za svoju domovinu i onda devedesetih digli ruke i od domovine i od svoje borbe. Vidimo danas šta su svojim potomcima ostavili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA