Beba umrle porodilje iz Vrnjačke Banje 15 dana na respiratoru, stabilno je, nema koronu

Dečak je kovid negativan, što znači da nije zaražen korona virusom i ako je bio u utrobi majke koju je taj virus napao. On je carskim rezom došao na svet 4. oktobra, u osmom mesecu, i većim delom diše samostalno

  • 0
Beba noge

Foto: Pixabay

Beba porodilje A. P. (36) iz Vrnjačke Banje koja je preminula od korone tri dana nakon porođaja, već petnaesti dan je na respiratoru, ali je u stabilnom stanju.

Dečak je kovid negativan, što znači da nije zaražen korona virusom iako je bio u utrobi majke koju je taj virus napao. On je carskim rezom došao na svet 4. oktobra, u osmom mesecu i većim delom diše samostalno, prenosi Informer.rs.

- Beba ima saturaciju od 97 odsto, hrani se, mokri normalno i ima stolicu. Teška je 1.670 grama. Stanje se procenjuje kao stabilno i danas će ići na kontrolni ultrazvuk centralnog nervnog sistema i ultrazvuk srca. Bilo kakve prognoze je nezahvalno davati, ali se svi nadamo najboljem. Dete je 24 sata pod nadzorom lekara u intenzivnoj nezi - kaže dr Slobodan Milisavljević, direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu.

U kragujevačkoj Pedijatrijskoj klinici leži još jedno dete staro 15 dana, koje je kovid pozitivno, ali je stabilno i bez kiseoničke terapije, i planira se da već sutra ide kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA