≫ 

Ðorđe Joksimović: "Prekinuo sam štrajk glađu zbog dece, trebalo bi da mi ih vrate za 5 dana"

Joksimović je juče štrajkovao ispred Centra za socijalni rad

  • 7
Djordje Đorđe Joksimović KRAGUJEVAC OTAC DECA Foto: Tanjug/Nataša Lazarević

Kragujevčanin Ðorđe Joksimović koji se 6 godina bori za starateljstvo nad svojom decom, prekinuo je štrajk glađu, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Jokismović je juče započeo štrajk glađu ispred Centra za socijalni rad "Solidarnost" u Kragujevcu jer mu nadležni u toj ustanovi mu još nisu vratili tri ćerke i pored odluke suda.

Kako navodi, iz Centra za socijalni rad pozvali su danas njegovog advokata i naveli da će za pet dana sve zakonske procedure u vezi sa presudom biti završene, što znači da bi u tom roku deca trebalo da mu budu vraćena.

- Navodno im toliko vremena treba da izmene neke klauzule. Prestao sam sa štrajkom glađu zbog svoje dece - kaže Joksimović.

Iz Osnovnog suda u Kragujevcu rekli su za Telegraf.rs da je presuda uručena strankama u skladu sa zakonom, ali da ona nije postala pravnosnažna.

Joksimovićeve kćerke trenutno se nalaze kod hranitelja u Kragujevcu, kojima su dodeljene pre četiri meseca, nakon što su premeštene iz hraniteljske porodice iz Topole, kod kojih su bile prethodnih godina.

Oca su do sada viđale vikendom.

Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne kćerke, a Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju navelo je za naš portal da je nadležni sud doneo prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece.

Prema pisanju medija, deca su mu oduzeta zbog bolesti njegove žene.

Supruga mu je i dalje na lečenju, a Ðorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje i tvrdi da ima uslove da mu deca budu vraćena.

Video: Gladovaću dok mi ne vrate decu: Otac po kom je snimljen film štrajkuje glađu ispred Centra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strašno

    20. oktobar 2021 | 12:47

    Umesto da deca ostanu u roditeljskom domu, a taj novac što su ga davali hraniteljskih porodicama, dali ocu koji je bez posla i ima bolesnu ženu, oni to daju drugima. Da, ali kako bi neko dobio procenat od oca?

  • Tihi

    20. oktobar 2021 | 13:05

    Ja mislim da ovo nema nigde. Stvarno strasno.

  • Bajka

    20. oktobar 2021 | 13:02

    Ovo je krajnji bezobrazluk. Pa ko su oni da im oduzmu decu, a ja ne vidim razlog. Znači ako nisi bogat oduzimaj decu odmah a hraniteljske porodice i socijalne službe imaju samo koristi od toga dok jadni roditelji pate i ispaštaju. Bruka i sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA