≫ 

Milovan ima 73 godine i pravi je Supermen: Diplomirao uprkos koroni, planira i master

- Mnogi iz moje okoline su bili skeptični i podsmevali se mojoj odluci da pod stare dane upišem fakultet, ali sve sam ih demantovao - kaže ovaj sveži diplomac

  • 3
Milovan Milutinović Užice

Foto: RINA

Milovan Milutinović iz Užica ima 73 godine i ovih dana diplomirao je na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu i tako postao jedan od najstarijih diplomaca u Srbiji. Ovaj novopečeni profesor fizičkog vaspitanja i sporta kaže da tu nije kraj i da će upisati prvo master, a potom i doktorske studije.

- Za četiri godine položio sam 36 ispita sa prosečnom ocenom sedam. Nije bilo lako, bilo je predmeta koje sam polagao nekoliko puta i stolica se zagrejala. Sav taj trud kao što obično biva u životu se na kraju isplatio. Pojedini profesori su se šalili na račun mojih godina, ali ništa zlonamerno nije bilo. Čak sam jednom dobio i veću ocenu zbog moje upornosti i volje - rekao je Milovan za RINU.

Da za njega nema nikakvih prepreka dokazuje činjenica da je tokom završne godine studija imao i korona virus, ali to se nije odrazilo na polaganje ispita.

- Mnogi iz moje okoline su bili skeptični i podsmevali se mojoj odluci da pod stare dane upišem fakultet, ali sve sam ih demantovao - kaže ovaj sveži diplomac.

Inače, u gradu na Đetinji Milovan je poznat i kao užički Supermen, a da je zaslužio taj epitet dokazao je nekoliko puta. Bavi se sportom, bodibildingom, a peške je išao do Londona i Moskve.

- Mladima bih poručio da je najvažnije da imaju svoj jasan cilj i da streme ka njemu. Da nikad ne odustaju ma kako im se okolnosti učinile teške. Ko hoće nađe način, a ko neće nađe izgovor - poručio je Užičanin.

Kako kaže cilj mu je da svoje znanje i obrazovanje iskoristi u edukaciji mladih, pa tako namerava da otvori Akademiju za bodibilding i fitnes.

Video: Pirotski Forest Gamp: Vladimir Savić maratonac i u 78. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko Vojvodic

    20. oktobar 2021 | 12:35

    Bravo Milovane,prijatelju moj ponosim se sa tobom!!!Vojvoda.

  • JA

    20. oktobar 2021 | 19:08

    I sta ce mu znaciti sada ta diploma? Cisto da kaze da ima...e zivote. Dokoni penzioner. 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA