Tiodorović: Razmatra se mogućnost da škole kompletno pređu na onlajn sistem 10 dana

Branislav Tiodorović kaže da se nada da će se prelazak na onlajn nastavu dogoditi već u ponedeljak 25. oktobra i da se očekuje procena stručnjaka.

  • 84
Branislav Tiodorović Foto: Tanjug/Tara Radovanović/ Pixabay

Uvođenje kovid propusnica za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru od 22 časa samo je prva mera u nizu koja će se odnositi na kovid propusnice. Takođe očekuje se i prelazak na onlajn nastavu, tvrdi član Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović.

On dodaje da nijedna zemlja u Evropi, ali i u svetu, nije uvela sve mere odjedanput, prenosi Sputnjik.

- Svi su radili postepeno i tako postigli najbolji uspeh. Počinje se sa onim za šta se smatra da će morati da se sprovede i da će biti dobro sprovedeno, a iza toga sledi postepeno proširenje na sve. Moramo to da uradimo, jer je vrag odneo šalu. Mnogo je obolelih, mnogo umrlih, ovo moramo da presečemo - rekao je Tiodorović i dodaje da je njegova jedina primedba što kovid propusnice nisu uvedene ranije i kaže da ih je medicinski deo Kriznog štaba predlagao pre tri meseca.

Upitan šta bi mogla biti sledeća mera, da li se razmatra situacija u školama, s obzirom da je priličan broj dece zaražen, Tiodorović kaže da će biti ukinute vanškolske aktivnosti, ali i odlazak u školu.

- Upravo se radi procena, tu odluku će najverovatnije već sutra doneti tim za implementaciju, u kome sede predstavnici Ministarstva prosvete i Instituta Batut. Kako sada stvari stoje, verovatno ćemo kompletno preći na onlajn. Tim će na osnovu direktnih podataka sa terena, iz škola, doneti predlog mera - tvrdi Tiodorović.

Branislav Tiodorović kaže da se nada da će se prelazak na onlajn nastavu dogoditi već u ponedeljak 25. oktobra i da se očekuje procena stručnjaka.

- Razmatra se mogućnost da škole kompletno pređu na onlajn sistem 10 dana, to će se odlučiti tek od strane ovog tima za praćenje škola. To čini tim iz Ministarstva prosvete i Batuta, i sagledavanja podataka. Mi gledamo da počne što pre jer očigledno da su nam deca osetljivi deo populacije ovog trenutka - rekao je Tiodorović za Blic.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srednjoskolac

    20. oktobar 2021 | 19:34

    Zdravo svima. Ja sam srednjoskolac i moram samo reci da u posledenje vreme sa skolom mi uopste nije lako. Kao sto mi nije bilo ni posle godine zbog ovog ludila. Iskreno tesko mi je bilo i ove i prosle god. Svima nama je ovo naporno i fizicki i psihicki. Profsori nam puno traze nista nam ne objasne misle da mozemo da naucimo 10 predmeta za nedelju dana. Tesko je jer su odeljenja podeljena u grupe. Onda moramo da slajemo jedni drugima sto se ne dogadja cesto jer neke mrzi da salju. Iskr u poslednje vreme situacija nije dobra deca su bolesna i drugi. Ja mislim da ako vec uvode online nastavu neka traje onda bar 2 ili 3 nedelje da bi se situacija tako kako malo smirla. I voleo bih kada bi na prifesori vise razumeli!!!!!

  • Gm

    20. oktobar 2021 | 16:34

    To legende, skole zatvarajte, a skupove ( svadbe, utakmice itd) samo pojacajte! Sram vas bilo bre!

  • Aleksandar

    20. oktobar 2021 | 16:22

    Ja sam za to da se prvo sklone nesposobni, prvi da odgovara ministar, a onda Kon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA