≫ 

Ni manje ulice u Topoli, ni više problema: Ljudi se mole da sunce greje, s kišom kreću problemi

Problematična ulica je u dužini od oko 250 metara i u njoj živi desetak porodica

  • 3
Topola, ulica Foto: RINA

U ulici Tanaska Rajića u Topoli vreme kao da je stalo baš u vreme istoimenog vojskovođe. Kameni makadam kojim se nekada zapregama išlo, danas bi trebalo modernim vozilima. Put sa nekoliko velikih oštećenja u kojima se od svake kiše stvaraju ogromne bare na putu koji zadnjih pedesetak godina vodi do desetak kuća u ovoj ulici. Meštani iako umeju često da samoinicijativno ručno krpe rupe u ovom delu Topole kažu da asfaltni koji generacije u Rajićevoj ulici je neostvareni san, ili si možda oni nedostojni 21. veka.

- Mi smo kao slepo crevo, uvek smo odbačeni od svih, iako ovaj naš put često koriste kao preki izlaz do grada i u letnjem periodu dosta je frekventan, dok ne počnu padati prve kapi kiše, tada ga svi izbegavaju. Ovde nije problem samo makadam, već imamo stalni priliv vode iz viših ulica tako da su generacije ovde odrastale gazeći kaljav sokak iako smo udaljeni od grada samo nekoliko minuta - kazali su za RINU meštani ulice Tanaska Rajića.

Meštani ove ove ulice kucali su na sva moguća vrata, ali sluha njihov problem nikada nije bilo.

- Poslednjih trideset godinama molimo nadležne da reše naš problem, odavde počinje selo Bor kojima smo se takođe obraćali, ali nisu nam pomogli. Međutim, nikada niko nije obišao da vidi o kakvom problemu se radi, kamoli preduzeo nešto konkretno. Osećamo se kao građani drugog reda koji ne zaslužuju da imaju normalne uslove za život dostojne 21. veka - dodaju meštani.

Problematična ulica je u dužini od oko 250 metara i u njoj živi desetak porodica.

Video: Kada je napolju kiša a ipak moraš da budeš moderan: Kabanica ovog psa je hit sezone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • dg

    21. oktobar 2021 | 12:18

    Ne kažem da je odgovornost za ovo njihova i da bi trebali sami da urade, ali toliko dugo se jadati i živiti sa takvim putem a sami ne asfaltirati 250m i podijeliti trošak između 10 kuća jer podjednako čudno ako je već toliki problem i toliko dugo.

  • Pop

    21. oktobar 2021 | 12:39

    Ако тај пут припада општини они то треба да реше јер порез од тих кућа се слива у општински буџет. Нека се договоре са општином да од пореза које треба да дају нека ангажују некога ко би асвалтирао тих 250метара пута, а ако општина не пристане нека сами од ових пара за порез који не плате општини ураде пут и ангажују адвоката да их брани.

  • bg

    21. oktobar 2021 | 13:19

    Kada ste kupovali plac i zidali kucu znali ste za put ali tada je bilo zalicemo se pa ce drzava da izgradi . A niste hteli da kupite skuplji plac sa asfaltom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA