Helikopteri na Titerovcu iznad svetinje: Postavlja se Časni Krst u blizini Mileševe

Episkop mileševski Atanasije dao blagoslov da se kod zastave postavi veliki Časni Krst

  • 1
Helikopter Časni krst Titerevac Manastir Mileševa Foto: RINA/Eparhija mileševska

Na brdu Titerovac iznad jedne od najvećih srpskih svetinja, manastira Mileševa, već godinama se vijori srpska zastava, a prošle godine je Episkop mileševski Atanasije dao blagoslov da se na tom mestu postavi veliki Časni Krst koji bi predstvaljao pravi ukras kako manastira Mileševe tako i samog Zlatara.

Zbog nepristupačnosti terena tražena je pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kako bi se angažovali helikopteri radi podizanja materijala, kao i samog Krsta na vrh.

- Pripadnici Helikopterske jedinice Vojske Srbije, zajedno sa članovima Odbora za postavljanje Krsta na vrhu Titerovac iznad manastira Mileševe, stigli su na teren kako bi zajednički sagledali sve aspekte i uslove za realizovanje posla i sačinili celokupan plan radova - navodi se na sajtu Eparhije mileševske.

Dočekao ih je Episkop Atanasije i pohvalio trud pripadnika Helikopterske jedinice, ali i članova Odbora za podizanje krsta jer su se svi potrudili da daju svoj doprinos ovom značajnom i složenom poslu.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova nije se moglo pristupiti završnim pripremama za postavljanje Časnog Krsta kada je bilo u početku planirano, te su svi izrazili nadu da su se stekli svi povoljni uslovi da krst zasija na pripremljenom postolju na Titerovcu, na duhovnu radost i ukrepljenje svih dobronamernih ljudi mileševskog kraja, ali i celokupne Eparhije mileševske i svih poklonika zadužbine Svetog kralja Vladislava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. oktobar 2021 | 22:48

    Hvala Bogu i casnom krstu ali da jte Dositeja medju nama,kako Dositej zdravorazumski mislio i radio ,zborio tako ce i Srbija kroz svet razumno i sigurno koracati,svaka drzavna institucija treba da ima Dositeja i svetog Savu u svojim odajama svaka skola u ucionicama jer mi za vjeka imamo se kome moliti i uciti sovjeti zdravog razuma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA