≫ 

Nezapamćen slučaj: Isti pas u jednom danu ujeo 7 osoba u Futogu

Zoohigijena je potvrdila da su imali više prijava za istog psa

  • 3
Pitbul besan pas Foto: Pixabay

U toku jednog dana na teritoriji Mesne zajednice Futog registrovano je sedam osoba koje su pretrpele ujed istog psa. Zbog napada psa lutalice meštani Futoga zabrinuti su za svoju bezbednost, piše portal NS uživo.

Nakon što su građani prijavili ujed od strane crno-belog psa, Milan Kvrgić, šef Prihvatilišta za pse je potvrdio da će ekipa Zoohigijene izaći danas na teren jer su imali više prijava na istog psa.

- Nakon što pas bude uhvaćen, ostaje na posmatranju deset dana, gde se procenjuje da li je agresivan. Ako se utvrdi da on to više nije, ostaje ovde na udomljavanju. U devedeset posto slučajeva rase kao što su stafordi, rotovi i šarplaninci se ne vraćaju na ulicu, čak ni nakon kastracije. Imamo primer da je kod nas još uvek pas koje je pre tri godine ujedao sugrađane - naveo je.

- Stanovnici Futoga redovno prijavljuju rejon oko škole i centra- rekao je Kvrgić.

Advokat Dane Žigić ističe da građani nakon ujeda psa lutice treba da se, prvenstveno zbog svog zdravlja, jave u Urgentni centar gde će im biti pružena adekvatna medicinska pomoć.

- Na osnovu toga, Urgentni centar obaveštava dalje nadležne, odnosno policiju, koja tu proceduru sprovodi. Kada se zdravstveno stanje popravi, treba se obratiti advokatima koji su jedini koji mogu da zaštite vaša prava, nikako nekim nadri pisarima ili agencijama koje služe za naknadu štete - tvrdi Žigić.

- Zahtev se upućuje gradskoj komisiji koja pregleda medicinsku dokumentaciju i iskaz oštećenog lica. Bilo bi dobro i imati priložene fotografije samog ujeda iako je svakako dokaz sama medicinska dokumentacija - pojašnjava Žigić i dodaje da se zahtevi rešavaju za mesec i po dana ako ne dođe do sudskog postupka.

Prema statistikama, gradovi i opštine u Srbiji su za šest godina na ime odštete usled ujeda pasa lutalica isplatili čak 25 miliona evra građanima.

Video: Krvoločno stvorenje za koje malo ko zna: Ova vrsta hijene obožava bebe foke, lovi ih kao od šale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    22. oktobar 2021 | 11:42

    Znaci,bolje da lutalicama vade zube,nego sto ih kastriraju.jel se zna da on oce da ujede čoveka,a ne ono drugo

  • Tako ja

    22. oktobar 2021 | 12:23

    pre dva dana na zapadu vozim bicikl zastanem kod malog cuke on laje ne prestaje kaze gazdarica laje na bicklo a ja ostavim biciklo I izmaknem se on laje na mene kazem ja on bi mene izujedao a ona kao nece toliko su zaljubljeni u dzukce I da misle nikoga nece ujesti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA