≫ 

Jelen prošetao ulicama Požarevca: Završio u dvorištu kuće, skakutao i skrivao se

Akcija hvatanja divlje životinje kako bi se vratila u prirodno stanište, trajala je satima

  • 1
jelen, put

Foto: Unsplash

U ranim jutarnjim satima ovog petka, građani Požarevca mogli su da vide u svom gradu i te kako neuobičajenu pojavu - predivnog jelena koji šeta ulicama.

Ova divlja životinja tako je, šetajući, ušla i u dvorište jedne kuće, a ubrzo su, kako saznajemo, na teren izašle ekipe policije, veterine, lovaca i Javno-komunalnog preduzeća "Komunalne službe" Požarevac, kako bi jelena vratili u prirodno stanište.

Kako za Telegraf.rs kažu iz JKP "Komunalne službe", životinja je pronađena u centru grada, gde je i uhvaćena. Jelena su morali da uspavaju, kako bi ga odveli na pregled, a onda i u njegovo prirodno stanište.

- Bilo je bitno da građani budu bezbedni, i u kordinaciji sa policijom, veterinarom i lovačkim udruženjem, uspeli smo da jelena bezbedno prebacimo u prirodno stanište. Cilj je bio spasiti životinju - kaže Marko Marjanović, direktor JKP "Komunalne službe".

Iz Policijske uprave Požarevac navode za naš portal da su po pozivu jutros izašli na teren, a da ovom prilikom nije pričinjena nikakva materijalna šteta.

Čitava akcija trajala je nekoliko sati.

Video: Spas u zadnji čas: Jeleni upali u bazen, besomučno plivali u krug, nemoćni da izađu napolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA