≫ 

Vučić: Zalagao bih se za obaveznu vakcinaciju, da me Ustav ne ograničava u tome

- Došlo je neko vreme neozbiljnosti - kaže predsednik Srbije

VUCIC FABRIKA RADNICI

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bi se zalagao za apsolutnu vakcinaciju, kada ga Ustav ne bi ograničavao u tome.

- Ne želim uopšte da komentarišem ljude koji stavljaju Pavlovićevu mast u nos i govore da su se time zaštitili od korone, stvarno ne mogu jer bih želeo da kažem koliko je to neodgovorno prema drugim ljidima, a sa druge strane smatram da je tim ljudima neophodna pomoć - rekao je predsednik Vučić.

- Ja sam za mnogo snažnije mere, ali je Ustav taj koji me ograniča. Da nisam vezan pravnim normama, bio bih za uvođenje obavezne vakcinacije, ali došlo je neko vreme neozbiljnosti, vreme u kom je glupost poželjna. Ja u tome neću da učestvujem. Najvažnije je da se ponašate u interesu građana zemlje. Ja mislim da je spas u vakcini, ne u propusnicama. Ali ljudima kojima ne možete to da objasnite, ne znam šta možete da objasnite.

Nakon održane sednice Kriznog štaba 22. oktobra, premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da se od subote u Srbiji uvode kovid propusnice. 

Odluka štaba je da se od ove subote, 23. oktobra, od 22 časa uvedu kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte. Dakle, nakon 22 časa građani neće moći da budu u zatvorenom prostoru ovog tipa, bez validne propusnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    22. oktobar 2021 | 13:31

    Nego šta ćemo Presedniče sa ovim poskupljenjem GORIVA , životnih potrepština itd .. !?? Ne može se više živeti od 300 € na ovu skupoću . Ista stvar je i u Republici Srpskoj ako ne i gore ! Jutros je cena Nafte u RS 2,50 KM !

  • Dobrila

    22. oktobar 2021 | 13:50

    Prvi pit u svom zivotu cujem i gledam da se vakcinisani plase nevakcinisanih da ih ovi ne zaraze. Alo bre sta je sa mozgom, od cega se to onda vakcinise ?

  • B

    22. oktobar 2021 | 13:13

    Svasta bi ti nama uradio, da te ustav ne ogranicava, srecom. "Sto je bliži kraj imperije, to su ludji njeni zakoni".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA