≫ 

Ovako izgleda vakcina Sputnjik V protiv korone, proizvedena u Srbiji: Primila ju je dr Danica Grujičić

Prvu vakcinu danas je primila dr Danica Grujičić

  • 19
Danica Grujičić vakcina

Foto: Ministarstvo zdravlja

Vakcina Sputnjik V proizvedene na Institutu "Torlak" u Beogradu, danas su dobile dozvolu za upotrebu od nacionalnog regulatora Agencije za lekove i medicinska sredstva, potvrdio je ministar u Vladi Srbije Nenad Popović. Vakcinu proizvedenu na Torlaku prvu je primila direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Danica Grujičić.

- To znači da će vakcine Sputnjik V koje su proizvedene u Srbiji od danas početi da se koriste na vakcinalnim punktovima širom Srbije - rekao je Popović, koji je i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.

On je istakao da je do sada na Institutu Torlaku proizvedeno blizu 1,5 miliona doza vakcina Sputnjik V, a da će do kraja godine biti proizvedeno najmanje četiri miliona doza.

Danica Grujičić je izuzetno srećna nakon vakcinacije i smatra da je neophodno obnoviti Torlak.

- Izuzetno sam srećna danas i ništa mi ne može pokvariti današnji dan. Sedam godina Ministartsvo zdravlja priča o Torlaku i da ga je neophodno obnoviti i da je potrebno imati svoje vakcine. Danas kada imamo vakcinu koja je proizvedena kod nas, a licencu su dali iz Rusije, smatram da je ovo samo početak - kaže Danica.

Doktorka kaže da su sve priče o Torlaku bile lažne.

- Ovo je dokaz da su sve priče koje su pričane o Torlaku laž. Nije prodat, nisu  svi stručnjaci otišli. Ovo su napravili naši stručnjaci. To je veliki broj ljudi koji su ostali u ovoj zemlji - objašnjava Grujičić.

Danica G. smatra da je uverena da joj se ništa neće desiti nakon vakcinacije i da je nakon nje čak popila i kafu i čašu vode i dodaje:

- Torlak mora da bude ono što je bio šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih i mora se završiti sa svim antivakcinalnim pričama.

- Sve mlade pozivam da prime našu Torlakovu vakcinu. Vakcina vas štiti od respiratora i teških oblika bolesti. U početku nisam htela da se vakcinišem, ali sam se predomislila. Nadam se da je ovo početak - zaključuje Grujičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dijana

    22. oktobar 2021 | 13:54

    Postedite me vise te reci "vakcina", ne zelim da se vakcinisem i kraj price, mozete trubiti 100 god, to je moje pravo.

  • Rv

    22. oktobar 2021 | 13:50

    Samo se vi bockajte .ja necu pa necu ?

  • Mile

    22. oktobar 2021 | 18:39

    nesto mi poznat ovaj sto ih sve vakcinise,pare nisu problem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA