≫ 

Milion kontrola primene mera protiv korone, više od 9.000 kazni: Od ponedeljka prekršajni nalozi

Inspektori su spremni i za kontrolu kovid propusnica i njihova uloga predstojećeg vikenda biće više savetodavna, dok će se od ponedeljka pisati prekršajni nalozi

  • 5
kovid propusnica Foto: Shutterstock

Inspektori, na svim nivoima, u proteklih godinu dana, sproveli su blizu milion kontrola primene mera protiv korona virusa i napisali više 9.000 kazni, izjavila je danas predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, ministarka Marija Obradović.

Ona je istakla da su inspektori sada spremni i za kontrolu kovid propusnica i pojasnila da će njihova uloga predstojećeg vikenda biti više savetodavna, dok će se od ponedeljka pisati prekršajni nalozi, prenosi Tanjug.

Obradović je poručila i da će svih 46 republičkih, pokrajinskih i lokalnih inspekcija nastaviti da vrše nadzor nad primenom antikovid mera, pre svega u privredi.

- Apelujem na građane i javnost da se vakcinišu, da se pridržavaju mera, jer je to jedini način da se izborimo sa kovidom - rekla je ministarka nakon pete sednice Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor.

Dodala je da najavljeni protesti i protivljenje kovid propusnicama neće doneti ništa dobro, te da nije cilj da inspektori kontrolišu svakog građana pojedinačno.

Navela je i da inspekcijski kapaciteti nisu dovoljni za optimalnu kontrolu u ruralnim delovima Srbije, ali da se radi na uvođenju još 1.000 inspektora koji nedostaju sistemu inspekcijskog nadzora.

Podaci Radne grupe koja radi na kontroli primene protivepidemijskih mera u protekloj godini, pokazuju da je privredi izrečeno 2.500 kazni u iznosu od preko 250 miliona dinara, najčešće tržnim centrima, prodavnicama i ugostiteljskim objektima.

Više od 30.000 nepravilnosti pronašlo je oko 2.400 inspektora, a građani su kažnjavani čak tri puta više od privrede - svaki drugi zbog nenošenja maske.

Moravički okrug je najbolje kontrolisao primenu preventivnih mera, dok je u Beogradu izrečena skoro polovina ukupnog broja kazni.

Zahvalnice za izuzetan doprinos sprovođenju mera su prilimi gradovi Beograd i Kragujevac, republičke inspekcije za turizam, rad i drumski saobraćaj, kao i sanitarne inspekcije iz Čačka, Sombora i Beograda.

Video: Svet danima obilaze snimci korona haosa u Melburnu: Policija hapsi antivaksere?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    22. oktobar 2021 | 16:27

    Haha odakle im tolko kad su rekli im punu fali ispektora i ostalih ili su zaposlili tamo neka sa radnim vremenom od 22 do 1 uveče😂

  • haj

    22. oktobar 2021 | 17:16

    hoče da plačkaju narod u tome je stvar

  • Jj

    22. oktobar 2021 | 22:50

    Pa i na tome zaradjuje drzava pa ovo nema smisla vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA