≫ 

Apel Pašalića: Situacija alarmantna, pravo na zdravlje je jedno od osnovnih ljudskih prava

Pašalić je rekao da je pandemija promenila naše živote i svakodnevno funkcionisanje i da zbog toga smatra da je vakcinacija najbolji način za izlazak iz ove teške situacije u kojoj je najvažnije sačuvati živote građana

  • 2
PROSJACENJE DECA PASALIC Foto: Tanjug/Rade Prelić

Zaštitnik građana Zoran Pašalić ponovo je apelovao na sve građane Republike Srbije da se pridržavaju propisanih mera zaštite i da se vakcinišu protiv virusa kovid-19 i istakao da je to najbolji odgovor za izlazak iz teške epidemiološke situacije u kojoj se nalazi cela zemlja.

- Situacija sa epidemijom virusa kovid-19 u Republici Srbiji postaje alarmantna. Broj zaraženih i broj umrlih su već duži period veoma zabrinjavajući i zato apelujem na građane da se pridržavaju epidemiloških mera zaštite i da se vakcinišu. U okolnostima u kojima se sada nalazimo vakcinacija protiv virusa kovid-19 je najbolji odgovor - poručio je Pašalić.

Pašalić je naglasio da je vakcinacija građana najbrži i najlakši put za izlazak iz teškog epidemiološkog stanja u kojem se nalaze svi građani Republike Srbije, i oni zaraženi virusom kovid-19 ali i oni koji boluju od drugih bolesti a zbog situacije sa epidemijom ne mogu da ostvare svoje pravo na lečenje, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana

- Pravo na zdravlje je jedno od osnovnih ljudskih prava, a njegovo narušavanje iz bilo kojeg razloga povlači narušavanje drugih prava. Zbog toga nadležni organi Republike Srbije treba da preuzmu sve da obezbede zajemčena prava građana kroz stvaranje uslova za potpuno ostvarenje prava na zdravlje - istakao je Zaštitnik građana.

Pašalić je rekao da je pandemija promenila naše živote i svakodnevno funkcionisanje i da zbog toga smatra da je vakcinacija najbolji način za izlazak iz ove teške situacije u kojoj je najvažnije sačuvati živote građana.

Video: Psiholog Snežana Marić: Kako pandemija korona virusa utiče na bračne odnose

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundova osveta

    22. oktobar 2021 | 17:30

    Tacno, to je pravo.Covek ima pravo da bude zdrav i da bude bolestan.Ako je bolestan od bilo cega ima pravo na lecenje bez obzira da li je primio ili nije terapiju.Ne treba nam primanje terapije na svakih 6-7 da bi bili zdravi.Posto o tome se radi.Javnost se sprema na dolazak novih mutacija, sto znaci nove vakcine, sto znaci novo primanje terapije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA