≫ 

Krkljanac u Preljini: Zašto se na auto-putu Miloš Veliki čeka po duže od pola sata

Veliki problem i za meštane u dane vikenda

  • 5
Auto-put Miloš Veliki, Preljina Foto: RINA

Kolona vozila dugačka oko kilometar formirana je u poslepodnevnim satima na naplatnoj rampi u Preljini, na izlazu sa auto-puta Miloš Veliki. Pojedini vozači su duže od pola sata čekali da bi nastavili put.

- Pravi krkljanac bio je na kružnom toku u Preljini, vozila nisu mogla da se mimoiđu. S obzirom na to da turistička sezona nije u toku, nismo očekivali zastoj na naplatnoj rampi. Saobraćaj se usporeno odvijao i na obilaznici oko Čačka - izjavio je za RINU vozač Dejan Petrović.

Osim vozača koji su se uputili iz pravca Beograda, tokom dana vikenda u velikom su problemu i meštani Preljine koji ne mogu normalno da funkcionišu. Rasterećenje ove deonice očekuje se početkom sledeće godine kad bude završena deonica auto-puta do Pakovraća.

- Dnevno kroz Preljinu prođe preko 20.000 vozila, jedno na svake dve sekunde. Nemoguće je uključiti se u saobraćaj sa sporednog na magistralni put, nekad se čeka i duže od pola sata - kažu meštani sela, prenosi agencija.

Iako nije turistička sezona, pojačan intenzitet saobraćaja ne treba da čudi, jer dane vikenda veliki broj građana i dalje privodi na planinama u Zapadnoj Srbiji, ocenjuje RINA.

Video: Ima li kraja koloni? Saobraćajni kolaps kod Preljine se ne smanjuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA