≫ 

Dva šteneta spasena iz bunara kod Šapca: Bačeni da umru od gladi i žeđi, sa 10 metara

Jednom od štenaca traže dom

  • 5

Video: Stvorenjca su toliko bila izmučena da nisu reagovala na zvižduk: Spasavanje retrivera kod Šapca

Dva zlatna retrivera stara oko tri meseca izbavljena su iz betoniranog bunara dubokog deset metara u potesu između sela Ribari i Prnjavor, u okolini Šapca.

Radnici službe zoohigijene JKP "Stari grad" i komunalni milicajci spasili su štence sigurne smrti na koju ih je osudio nepoznati vlasnik. Spasilačka operacija je izvedena odmah nakon što su ih kako cvile na dnu bunara čuli radnici koji izvode merenja budućeg auto-puta.

-Pravo je čudo kako su preživeli jer je bunar betoniran i u njega su bačeni sa desetak metara visine. Bez hrane i vode na dnu bunara su izdržali verovatno tri-četiri o dana. Izgladneli su i u slaboj su kondiciji, ali su zdravi što je konstatovao veterinar koji ih je pregledao - priča Miloš Jekić iz Službe zoohigijene.

Štenci su spretno izbavljeni kanapom koji im je omčom vezan oko noge, a čim su "osetili tlo" veselo su trčkarali, umiljavali se i mazili, kao da znaju da su izbegli

sigurnu smrt. Nesavesni vlasnici pasa u ovom kraju se često oslobađaju svojih ljubimaca tako što ih ostave u prirodi - pored puta, u šumi ili u polju.

- Ni takvi postupci nemaju opravdanje, bez obzira što tako ostavljeni ljubimci imaju šanse da prežive. Ali, ova dva kučeta njihov gazda je osudio da umru kada ih je bacio u bunar. Sreća što u bunaru nije bilo vode, ali su preživeli stres, bili su gladni i žedni nekoliko dana i sada bi za njih najbolje bilo da ih neko udomi - kažu u Udruženju za zaštitu životinja.

Smeštaj u azilu je namenjen samo za odrasle pse. Jedno od dvoje spasenih štenaca je, prema rečima Miloša Jekića, već pronašlo novi dom u kojem će imati ljubav i pažnju gospođe koja se javila sa željom da ga udomi.

- Verujem da će i drugo ubrzo biti zbirnuto, posebno sada kada su postali popularni u medijima - kaže Jekić.

U šabačkom kraju zabeleženo je više slučajeva zapostavljanja i nasilja nad životinjama, najčešće psima. U maju ove godine u Ševaricama u šumi su pronađena

dva psa koja su ubijena vešanjem. Ovaj svirepi čin osudila je javnost, ali do danas nije otkriven i procesuiran njegov počinilac.

Video: Štenci ostavljeni na kiši bez hrane i vode: Tresli su se od zime i straha kada su ih volonteri našli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    24. oktobar 2021 | 08:24

    Bravo dobri ljudi, Bog vas blagoslovio.

  • posiden

    24. oktobar 2021 | 14:14

    BOG VAM DAO SVE STO POZELITE👍🤗

  • JA

    24. oktobar 2021 | 13:24

    Koje djubre, namerno je hteo da ih ubije. Da je okacio oglas da ih poklanja, odmah bi nasao kome da ih da.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA