≫ 

Klubovi i dalje nude testiranje na ulazu: Ovo je jedini način da imate validan kovid sertifikat

Kontrolori će privatati isključivo kovid sertifikate koji se dobijaju preko sajte E-uprave ili u poštama

  • 35
Početak kontrole kontrola kovid propusnice

Foto: Telegraf

Video: Kako da za 5 minuta izvadite kovid propusnicu: Kompletno video uputstvo

Uvođenje kovid propusnica stupilo je na snagu u subotu 23. oktobra u 22 sata. Nakon tog vremena u ugostiteljskim objektima mogu da borave samo oni koji imaju zeleni kovid sertifikat što, ukoliko niste vakcinisani, podrazumeva da se testirate u referentnoj, državnoj zdravstvenoj ustanovi, jer jedino su ti rezultati vidljivi u sertifikatu.

Bez obzira na to, ugostiteljski objekti i noćni klubovi i dalje nude testiranje na ulazu, ali ti testovi neće biti validni.

Podsetimo, Miloš Dimitrijević iz Komunalne milicije je sinoć za Telegraf.rs objasnio pod kojim uslovima građani nakon 22 sata mogu da ostanu u ugostiteljskim objektima.

- Od ponedeljka neće biti moguće ući samo sa potvrdom o vakcinaciji. Potvrda je samo jedan od uslova, kao i PCR i antigenski test i potvrda da je neko preležao virus, ali to nije kovid sertifikat. On se vadi preko sajta E-uprave ili u poštama - objasnio je Dimitrijević.

Iako su neki od lokala najavili da će na ulazu omogućiti besplatno testiranje antigenskim testom za svoje goste, te rezultate kontrola neće prihvatati.

Kako su ugostiteljski objekti i nakon ovih informacija nastavili da nude besplatno testiranje, oglasila se i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

"Važno obaveštenje u vezi sa validnošću Digitalnih zelenih sertifikata za ulazak u objekte nakon 22 časa. Povodom natpisa koji su se pojavili na društvenim mrežama, a tiču se testiranja pred sam ulazak u objekte nakon 22 časa, obaveštavamo sve građane da testovi koji nisu urađeni u jednoj od referentnih, odnosno državnih labaratorija, neće biti vidljivi u Digitalnom zelenom sertifikatu. Rezultati PCR ili brzog antigenskog testa su vidljivi u sertifikatu samo kada su urađeni u državnim labaratorijama i samo takvi će biti vidljivi prilikom očitavanja QR koda od strane inspekcije ili kovid redara u objektu u koji je neko došao nakon 22 časa", naveli su.

Takođe, premijerka Ana Brnabić pokazala je danas i kako izgleda kovid sertifikat i objasnila da, pre ulaska u objekat, treba samo da se skenira QR kod u gornjem desnom uglu.

Kada je reč o vesti da neki objekti rade brze antigenske testove na ulazu, premijerka kaže da se oni ne mogu raditi po klubovima, već isključivo u za to ovlašćenim laboratorijama.

- Ko ne želi da se vakciniše, taj mora da uradi test u laboratoriji, a ne u klubu - rekla je premijerka.

Video: Gosti u kafić dolazili sa potvrdom o vakcinaciji, a od ponedeljka to neće moći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Red

    24. oktobar 2021 | 15:15

    Ausvajs bite!!E moje ovce...

  • Kako

    24. oktobar 2021 | 14:46

    Ako mi je 200 istih gostiju na svadbi od 16.00 časova.šta je sporno posle 22 a nije pre 22 časa.

  • Hhgf

    24. oktobar 2021 | 15:47

    Uvesti obevezno testiranje za ljude sa propusnicama, pa kad se dokazu da su zarazni u zatvor.... Tako bi trebalo, a ne ima propusnicu, temperaturu, siri zarazu jer mu je to drzava omogucila a optuzuju zdrave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA