≫ 

Na ove tinejdžere iz Vranja svi treba da se ugledamo: Vraćaju nadu u ljude

Stariji često ne očekuju puno od nas, smatraju da smo stalno na telefonima i drugim uređajima i da nismo mnogo zainteresovani za druge stvari, ali nije tako, kaže učenica

  • 0
Akcija škola, učenici hemijske škole u Vranju sredili dvorište Foto: Slađana Tasić

Učenici Hemijsko - tehnološke škole u Vranju uredili su deo svog dvorišta, ofarbali klupice i posadili tuje, a uskoro će dobiti i nove kante za smeće.

Nakon ove radne akcije, posetili su i kućicu solidarnosti, koja se nalazi preko puta njihove škole.

Oni su se odrekli osveženja koje je trebalo da dobiju dok rade u dvorištu škole i umesto toga kupljeno je dosta namirnica za sugrađane koji ne mogu da kupe hranu.

Kako kažu, mladi vole da učestvuju u aktivnostima ovog tipa i želeli bi da se češće orgnizuju.

- Stariji često ne očekuju puno od nas, smatraju da smo stalno na telefonima i drugim uređajima i da nismo mnogo zainteresovani za druge stvari, ali nije tako. Nama su ovakve aktivnosti jako bitne, da budemo na vazduhu i da uradimo nešto korisno za svoju okolinu. Ova današnja akcija nas ispunila, dali smo neki novi život prirodi, a našoj školi novi i lepši izgled - kaže Damjana Nikolić, učenica trećeg razreda Hemijsko - tehnološke škole u Vranju.

I njena drugarica Dijana Cvetković, učenica prvog razreda, misli da mladi češće treba da se uključuju u ovakve aktivnosti, jer svi žele da urade nešto za svoju okolinu, očuvanje prirode, ali i za ljude sa kojima žive.

- Mislim da svaki čovek može da uradi nešto za nekog čoveka koji je u nevolji. Mnogo njih nema informaciju na koji način to mogu da urade, ali sada kada znamo za kućicu solidarnosti, mi ćemo svakako pričati o njoj svojim ukućanima i poznanicima, jer zaista ima ljudi koji su gladni i treba im pomoć - kaže Dijana.

Kućica solidarnosti u Vranju nalazi se u dvorištu Doma učenika srednjih škola, a osmišljena je tako da svako ko želi u nju može da stavi nešto od pakovane hrane sa tačno naznačenim datumom isteka roka, a svako ko je gladan, a nema uslova da sebi obezbedi hranu, može iz kućice da uzme nešto od namirnica.

Osim u Vranju, kućice su postavljene i u Lebanu, Bujanovcu i Preševu.

Video: Nikola je jedini đak u školi na planini kod Vranja

(S. Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA