≫ 

Još jedna devojčica (7) na respiratoru: "Borimo se danonoćno, ali su pomaci nikakvi"

- Ova deca su gotovo već treću nedelju na respiratorima - kaže dr Minić

  • 18
Majka, bolesno dete, bolnica

Foto: Shutterstock

Još jedno dete - devojčica od sedam godina pruključena je zbog komplikacija kovid-19 na respirator u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić", potvrdio je za "Novosti" profesor dr Predrag Minić, pulmolog u ovoj ustanovi i član Kriznog štaba Vlade Srbije.

Sada je na respiratorima u ovoj ustanovi ukupno četvoro dece, a još jedan dečak sa neurološkim problemima je bio intubiran, pa ekstubiran.

- Devojčica koju je kod nas transportovana iz KBC "Dr Dragiša Mišović" ima nefrološku bolest, i ona je od četvoro intubirane dece jedina sa komorbitetom, odnosno pratećim hroničnim oboljenjem - kaže za Novosti dr Minić.

- Prema svim parametrima ona je, ipak, u nešto boljem stanju nego šestomesečna beba i dvoje tinejdžera za koje se već dugo borimo.

Prvo troje dece u Srbiji koja su sa kovidom-19 priključena na respiratore su, kako nam je juče potvrdio prof. Minić, sve vreme na ivici života.

- Borimo se danonoćno, ovo je vrhunska medicina u našim uslovima, sa svom neophodnom najmodernijom opremom za monitoring ovakvih slučajeva, ali su pomaci, nažalost, gototo nikakvi - kaže prof. Minić.

- Ova deca su gotovo već treću nedelju na respiratorima. Ima nekih poboljšanja, u parametrima koji se prate, ali to je boljitak, nažalost, samo u brojevima, ne i u stvarnom zdravstvenom stanju te dece.

Video: Premijerka ima odgovor: Da li će deca do 11 godina u Srbiji dobiti vakcinu protiv korone?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    25. oktobar 2021 | 13:25

    Za sve je krivo antivaksersko ludilo i širenje propagande da je vakcina štetna po zdravlje, a istina je totalno suprotna

  • Ćosa

    25. oktobar 2021 | 13:46

    To su sve školska deca. A škole su nam najbezbednija mesta! Haha. Tragedija

  • Sale

    25. oktobar 2021 | 14:01

    E moj Ruzic....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA