≫ 

Pitali smo vas za mišljenje o kovid propusnicama: Skoro 60 odsto zastupa isti stav

Sinoć je počelo kažnjavanje za sve koji ne poštuju najnovije protivepidemijske mere

Početak kontrole kontrola kovid propusnice, anketa

Foto: Telegraf.rs

Povodom najnovije protivepidemijske mere koje je stupila na snagu u subotu 23. oktobra, a čije nepoštovanje od sinoć u 22 sata povlači i sankciju, mišljenja u javnosti su podeljena. Među najglasnijim protivnicima kovid propusnica ističu se ugostitelji, koji su u obavezi da kontrolišu svoje goste i zaposlene. U slučaju nedovoljno dobre kontrole, te da im u inspekcija u lokalu zatekne posetioce bez validnih digitalnih sertifikata, sami bi mogli biti novčano kažnjeni.

Čujni su i glasovi onih koji postavljaju pitanje - zašto od 22 sata; ironično dodajući potpitanje - "ima li korone pre tog vremena". Sa druge strane, čuju se i glasovi onih koji odgovaraju citirajući nadležne - da će kovid propusnice ubuduće imati celodnevnu upotrebu, za događaje i lokale koji nisu prodavnice i apoteke.

Tim povodom pitali smo i vas, naše čitaoce, kakvog ste mišljenja. Među pet ponuđenih odgovora, prema podacima do 15 sati, jedan se istakao sa gotovo trećinom pristiglih glasova.

Anketa, kovid propusnice

Printscreen

Među 559 ispitanih više od 180 osoba odabralo je opciju - protiv.

- Protivim se, u očaju sam. Ne želim da budem primoran/a da se vakcinišem ili da trošim novac na testove, niti želim da se oprostim sa izlascima - opcija je za koju je glasalo najviše, 32,56 odsto anketiranih.

Druga po odabiru vaših glasova potpuno je suprotna opcija - za.

- Da, vakcinisan/a sam, ali se bojim da se ipak ne zarazim. Biće mi lakše ako znam da svi oko mene imaju propusnicu - opcija je za koju je glasalo 27,37 odsto.

Opcija za koju se opredelilo više od četvrtine ispitanih bliža je drugom "polu".

- Smeta mi, mislim da nije u redu usloviti omladinu noćnim provodom. Vakcina treba da bude izbor - opcija je koju je odabralo 25,05 odsto ispitanih.

Sabirajući glasove onih koji su glasali protiv i iziričito protiv, dolazimo do toga da je više od polovine anketiranih (57,61) izrazilo neslaganje sa uvođenjem kovid propusnica u ugostiteljske objekte nakon 22 sata.

Preostalih 15 odsto glasova gotovo ravnomereno je podeljeno između onih kojima uvođenje propusnica ne smeta i onih koji još nemaju mišljenje o ovoj temi.

Video: Kako da za 5 minuta izvadite kovid propusnicu: Kompletno video uputstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    26. oktobar 2021 | 08:50

    Vakcinisana sam sa sve tri doze, ali ovo mi se nikako ne dopada. Jasan je stav, vakcinacija nije obavezna, čemu sve ovo, kao da jeste. Nazovimo stvari pravim imenom.

  • Тодорић

    26. oktobar 2021 | 08:20

    Не ради се овде о вакцинацији,него о кршењу загарантованих уставних и људских права.То је за све људе са мозгом и сећањем,ужас.

  • Peki

    26. oktobar 2021 | 08:59

    I pored vas novinara i svih ucene narod neće pristati na satanisticki "vas" obred vakcinisanja u cilju samo ubijanja zdravih i pametnih, narod će vam sa kamatom sve vratiti uskoro!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA