≫ 

Turisti iz Holandije zasukali rukave i čistili jezero kod Vranja: Ostavili i poruku "sram vas bilo"

"Prelepo jezero, ružno đubre, sram vas bilo, poštujte prirodu, čuvajte je čistom"

  • 19
Vlasina Foto: Mateja Beljan

Holanđani koji su bili na proputovanju sa malom decom očistili su obalu Aleksandrovačkog jezera kod Vranja, navodi se u Fejbuk grupi SMS dn017.

- Ljudi koji su došli čak iz Holandije sa malom decom da odmore u kamp vozilu na Aleksandrovačkom jezeru sklanjaju smeće sa obale i čiste jezero. Verovatno su pored informacija o jezeru, kojih nema nigde, očekivali priključak na struju i vodu za svoje vozilo, a naišli na blato i đubre. Ružna strana, kućno nevaspitanje i prostakluk okolnih Vranjanaca. Nit' lepše prirode, nit' bahatije uprave i nevaspitanijih ljudi" - naglašava Pokret za uređenje Aleksandrovačkog jezera.

Kako se vidi na fotografijama, smeće je skupljeno na jednu gomilu, a Holanđani su ostavili i poruku na engleskom: "prelepo jezero, ružno đubre, sram vas bilo, poštujte prirodu, čuvajte je čistom".

Holanđani, sa dvoje "sitne" dečice našli su vremena i volje da očiste ono što nisu sami zaprljali. Neki su u komentaru napisali svoje mišljenje da "kad bi vlast kažnjavala sigurno ne bismo živeli u smeću". Ali i da je sve stvar kućnog vaspitanja, koje mi očigledno nemamo.

Video: Labud i labudica s mladuncima ne mogu da se probiju kroz smeće u Savi: Uključite se u čišćenje reke!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Njegos

    25. oktobar 2021 | 18:00

    I treba da nam bude sramota

  • zac

    25. oktobar 2021 | 18:30

    Svaki grad i sva mesta su nam takva,normalno je da treba da se stidimo i to je jedan od razloga sto nas ne zele u Evropu.

  • Opet ja

    25. oktobar 2021 | 17:57

    Sram da nas bude vidi vidi ne znamo mi za sram cega se pametni stide mi se time ponosimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA