≫ 

Ugostitelji sinoć zatvorili vrata u 22h: Broj prekršajnih naloga povećan skoro 3 puta

- Da li to govori da su poslodavci nespremni zvog svojih zaposlenih koji možda nisu vakcinisani, to ćemo videti - rekao je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković

  • 14
Komunalna policija

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Sinoć je počelo kažnjavanje onih koji borave u zatvorenim ugostiteljskim objektima, a koji nemaju kovid propusnicu. Mnogi ugostiteljski objekti skratili su radno vreme do 22 časa, kaže pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Dr Goran Stamenković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je u lokalima koji su radili posle 22 časa uglavnom poštovana obaveza posedovanja kovid propusnica, a građani su najčešće imali sertifikat o vakcinaciji.

Dodao je da je sinoć bio intenzivan inspekcijski nadzor, ali da su mnogi ugostiteljski objetki sami ograničili radno vreme i prestali da rade od 22 časa.

Ta je slika, kako kaže, zabeležena širom Srbije, od Vranja do Subotice.

- Da li to govori da su poslodavci nespremni zvog svojih zaposlenih koji možda nisu vakcinisani, to ćemo videti. Mislim da to nije opravdanje, da se o ovome dosta dugo već priča i da je bilo vremena za dobre pripreme -  rekao je Stamenković.

Ističe da se obaveze prema državi moraju poštovati jer je ovo važna protivepidemijska mera.

- Potrebno je da nam budu partneri. Ne da ih kažnjavamo, nego da obezbede uslove, da poštuju kovid sertifikat i da svi ili budu vakcinisani ili budu provereni, da bismo sprečili kovid 19 i ovo opterećenje zdravstvenog sistema", poručio je Stamenković.

Dodaje da se ne odustaje ni od dnevnih nadzora, da se kontrolišu tržni centri, hipermarketi, kao i javni saobraćaj.

Prema njegovim rečima, u toku prošle nedelje bilo je preko 21.000 nadzora, skoro za 85 odsto više nego početkom meseca. Broj prekršajnih naloga povećan je skoro tri puta - samo prošle nedelje pisano je skoro 500 prekršajnih naloga.

- Duplo je povećan broj prekršajnih naloga izrečenih ugostiteljskim objektima, a i dalje se krše mere. Čak 22 pravna lica i preduzetnika je kažnjeno, nemali broj u trgovinskim objektima - 32 vlasnika, odnosno pravna lica, od 198 prekršajnih naloga, tu su i korona redari. I u javnom saobraćaju je kažnjeno 11 prevoznika -  rekao je Stamenković.

Video: Prvi snimci kontrole kovid propusnica: Tri atraktivne drugarice dobile upozorenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👏👏👏👏👏👏

    26. oktobar 2021 | 09:23

    Bravo za ugostitelje koji su zatvorili u 22 h.

  • Goran

    26. oktobar 2021 | 09:11

    Kaze obaveze se moraju postovati ali ovim sami sebi stavljate omcu oko vrata prisiljavanje nikom nije donelo dobro ako ne budu mogli da rade poslace radnike na zavod nema placanja poreza staje potrosnja nezadovoljstvo raste pa izvolite

  • Retoričko pitanje?

    26. oktobar 2021 | 09:15

    Pa niko nije lud da plati kaznu od some i po po osobi, to im je više od dnevnog pazara. Ljudi moji šta će još da nam nameću, živi će zavideti mrtvima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA