≫ 

Ružić: Danas imamo sastanak u Ministarstvu zdravlja o prelasku na onlajn nastavu

Kako je dodao ministar, ta opcija zasad nije realna

  • 32
Dodela modema i sim kartica  OŠ Olga Milošević Smederevska Palanka Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Gostujući u jutarnjem programu RTS-a Branko Ružić, ministar prosvete rekao je da će se još razmatrati da li deca treba da pređu na onlajn nastavu, ali zasad ta opcija nije realna bar za one najmlađe.

- Činjenica da se više mladih zaražava ne znači da je korona potekla iz obrazovnih struktura nego, nego spolja. Danas ćemo imati sastanak u Ministarstvu zdravlja. Sada nije realno mislim da se onlajn nastava organizuje bar za one učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, pa nije realno ni za one od petog i šestog razreda. Jednostavno se postavlja pitanje ko će onda da čuva tu decu - rekao je Ružić i istakao da će se za sada truditi da što je više moguće nastava odvija neposredno u školskim klupama.

Video: Da li će škole preći na online nastavu: Ružić tvrdi da situacija nije alarmantna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    26. oktobar 2021 | 09:50

    Hitno prebacite decu na online na barem na 2 meseca. Ovog Ruzica hitno smeniti, njega obrazovanje i deca ne zanimaju.

  • Ajde

    26. oktobar 2021 | 09:33

    Podelili ste skolama tablete, racunare, hvalite se digitalizacijom, da je sve spremno i snimljeno za online, pa sta cekate vise? Kakve gluposti i podele mala i velika deca, bas korona zna da pravi razliku dece iz 6. i 7. razreda, svi su ugrozeni i svi online! Kako majka da podeli svoju decu i objasni joj vase gluposti? A za cuvanja dece se vi ne brinite, cuvaju ih babe i dede i za raspuste dok roditelji rade, a i sada su stari vakcinisani, pa nema brige...

  • Vesna

    26. oktobar 2021 | 08:56

    To je trebalo odavno.Mnogo kasnite u svemu.Prosle godine kad je deset put bilo manje zarazene dece,bila je onlajn nastava a sad se ne zna,ni ko pije ni ko placa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA