≫ 

U kanalizaciju u Mrčajevcima bačena mrtva svinja: Teška preko 100 kg, poplavljeno dvorište

Problem sa kanalizacijom u Mrčajevcima je saniran, i angažovane su nadležne kontrolne inspekcije kako bi se sprečilo da ponovo dođe do slične situacije

  • 0
mrta svinja, Foto: RINA

Meštani Mrčajevaca danima unazad imali su problem sa kanalizacionom mrežom, a došlo je i do izlivanja fekalija u pojedinim dvorištima. Kada su nadležne ekipe stigle na teren i krenule da otklanjaju kvar u kanalizaciji pronašli su ni manje, ni više nego celu mrtvu svinju, tešku preko sto kilograma.

- Sve su učestalije ovakve situacije da ostatke mrtvih životinja pronalazimo u kanalizaciji. Očigledno je da pojedinci nemaju svest o tome šta mogu i gde mogu da bacaju i zbog toga vrlo često dolazi do nepredviđenih situacija i kvarova na kanalizacionoj mreži. Nemar pojedinaca pravi velike probleme meštanima i otežava njihovo normalno funkcionisanje - izjavio je za RINU Milan Bojović pomoćnik gradonačelnika Čačka.

Problem sa kanalizacijom u Mrčajevcima je saniran, a Bojović navodi da su angažovane nadležne kontrolne inspekcije kako bi se sprečilo da ponovo dođe do slične situacije.

- Svi građani koji se nesavesno ponašaju kad je u pitanju odbacivanje otpada u kanalizacionu mrežu biće strogo sankcionisani - dodao je Bojović.

Koliko ovakvi, ali i slični primeri nerazumnog ponašanja građana mogu biti problematični pokazuje i to da je upravo zbog mrtve svinje zaglavljene u kanalizaciji fekalijama bilo potpuno poplavljeno dvorište i imanje jedne porodice iz Mrčajevaca.

- Biće nam bolje, samo onda kad i sami budemo bolji - kažu meštani Mrčajevaca odmahujući rukom na konstataciju da im je u kanalizaciji pronađena mrtva svinja.

Video: Pače pronađeno uplašeno i samo u odvodu kanalizacije: Spasioci učinili sve da ga izvuku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA