≫ 

"Prati decu i zove ih u auto": Meštani Niške Banje u strahu zbog ovih poruka, pojačane patrole

Upozorenje o misterioznom muškarcu koji mami decu kod škole kruži od nedelje, a iz osnovne škole u Niškoj Banji kažu da je policija reagovala

  • 3
pedofil, pedofilija, kidnapovanje dece, kidnapovano dete, nasilje nad decom, silovanje Foto-ilustracija: Michelle Lane / Alamy / Alamy / Profimedia

Objava upozoravajućeg sadržaja, koja se ovih dana pojavila u Fejsbuk grupi "Mesto za roditelje iz Niša", uznemirila je građane Niške Banje. Naime, kako je u postu navedeno, jedan muškarac star oko 40 godina, u sivom automobilu, presreće decu u krugu osnovne škole i mami ih da uđu sa njim u vozilo.

"Želim svima da skrenem pažnju da se u Banji pojavio čovek sa svetlo sivim automobilom, ćelav, krupnije građe, oko 40 godina, sa punijim obrazima (tako ga deca opisuju), koji prati decu i govori im da uđu u kola", navodi se u postu.

Kako dalje stoji, jedna devojčica je navodno uspela da pobegne jer živi u blizini škole.

"Sve se dešava usred dana, u centru Banje. S obzirom na to da se ponavlja ista situacija, očigledno da nije pogrešio, već su namere i više očigledne", stoji na kraju.

Kako objašnjavaju za Telegraf.rs iz Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" u Niškoj Banji, ovo upozorenje među stanovnicima kruži od nedelje.

- Cirkularna poruka objavljena na Fejsbuk grupi "Mesto za roditelje iz Niša" kruži među stanovnicima Niške Banje od nedelje. U samoj školi ne postoji nijedna prijava roditelja koja bi potvrdila poruku. Policija je reagovala, takođe, bez prijave roditelja i pojačala dežurstvo u uniformi i civilu u samoj Banji - rečeno nam je iz ove ustanove.

O čitavom slučaju oglasila se i niška policija, odakle su za naš portal rekli da su preduzete neophodne mere.

- Odmah po saznanju da su se na društvenim mrežama pojavili navodi da nepoznato lice kruži automobilom po ulicama Niške Banje i poziva decu u njegov automobil, policija je preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i na temeljan način pristupila ovoj situaciji. Na području Niške Banje pojačane su policijske patrole, a obavešteno je i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, po čijem nalogu policija radi na utvrđivanju činjenica i okolnosti u ovom slučaju - rekli su.

Takođe, apeluju na građane da u ovakvim situacijama odmah obaveste nadležne.

- Pozivamo građane da ako imaju ova saznanja, to odmah prijave policiji, a ne da objavljuju na društvenim mrežama i tako otežaju rad policijskih službenika.

Otmica, kidnapovanje, zlostavljanje deteta dece dečak Foto-ilustracija: Shutterstock

Mame ih čokoladicama i pričama

Podsetimo, u maju mesecu, na Fejsbuk grupi "Amber alert", objavljena je informacija da žena u crnom automobilu somborskih tablica u Bačkoj Palanci presreće devojčice i postavlja im isto pitanje. Objava je, naime, sadržala informacije o tome da spomenuta žena presreće devojčice uzrasta oko 10-11 godina i da ih pita "da li u gradu ima da se vidi još nešto osim Dunava", a potom im, kako je tvrdila autorka objave, "nudi keks i osveženje koje ima u automobilu". Tada je takođe navedeno da se identična stvar dogodila više puta.

Takođe, u aprilu se u Altini dogodio, najblaže rečeno, bizaran slučaj, kada je žena izašla iz parkiranog automobila, 45 minuta razgovarala sa petoricom dečaka i vabila ih da uđu u automobil u kom je sedeo nepoznati muškarac.

Žena je, nakon što je, navodno, sa prijateljem Turčinom neko vreme posmatrala pet dečaka, izašla iz kola i počela da razgovara sa njima. Ali, razgovor je tekao čudno, jer je ona govorila o preminulom prijatelju, iskazivala tugu, deci pokazivala slike na Fejsbuku i jednom od njih dala 1.000 dinara, svedočenje je koje nam je od dece preneo otac dvojice prisutnih dečaka.

Još jedan sličan slučaj dogodio se u februaru kada je nepoznati muškarac u Aranđelovcu automobilom presreo osmogodišnju devojčicu i pozvao je u automobil. Ispostavilo se da ovo nije bio usamljen slučaj u njihovom gradu i da je dečaka koji pohađa istu osnovnu školu kao devojčica o kojoj je reč, takođe neko pokušao da namami da uđe u auto.

Bilo da su u pitanju lažne vesti ili da su deca u srpskim gradovima zaista presretana, reč je o situacijama koje ne smemo prepuštati slučaju i shvatati "zdravo za gotovo", te je važno da odmah reagujemo i prijavimo nadelžnim organima.

Video: Pohapšen lanac pedofila: Nastavak akcije Armagedon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☝️

    26. oktobar 2021 | 16:05

    Stop trgovini ljudima,ili pedofiliji pod hitno naci tog konja.. i lepo na jednu tesku robiju 10 god da se dozove pameti ako moze pedofilu matori. Roditelji cuvajte decu svoji vidite sta se radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA