≫ 

Spasioci do jutra tražili bračni par koji je zalutao na Divčibarama: Našli ih promrzle u šupi

Dvoje starih Mladenovčana prebačeni su u Dom zdravlja u Požegi gde im je ukazana pomo

  • 0
Divčibare priroda

Foto: Mateja Beljan

Do jutros je na Divčibarama, na teritoriji Rastivca trajala potraga za starijim bračnim parom iz Mladenovca čiji je nestanak prijavljen sinoć.

Nađeni su na tri, četiri kilometra od svoje vikendice, promrzli, u jednoj šupi u susednom selu u koju su se sklonili od hladnoće i mraka, preneo je Kurir.

Dvoje starih Mladenovčana, lošijeg zdravlja, muž star 80 i žena 71 godinu, koji u Rastovcu ispod Divčibara imaju vikendicu, juče popodne su, kako su ispričali meštani, otišli u šetnju i da usput nakupe drva za ogrev.

Kako se do uveče nisu pojavili, a mobilni su im ostali u vikendici prijavljen je njihov netanak pa su u potragu odmah krenuli vatrgasci iz Valjeva, Mionice i sa Divčibara. Spasioci su veći deo noći proveli na ovom brdovitom i šumovitom terenu, ali nisu uspeli da ih nađu.

Posle hladne noći, potraga je nastavljena jutros, u potragu su se uključili vatrogasci iz Užice i Požege a dvoje Mladenovčana nađeni su oko devet sati u jednoj šupi u koju su se sklonili od hladnoće.

Kako se ispostavilo, oni su zalutali, bezuspešno su pokušavali da se vrate u svoju vikendicu, a kada je počeo da pada mrak sklonili su se u jednu šupu. Tek jutros, vlasnici šupe koji su u toku noći čuli buku, zatekli su starijeg muškarca i ženu, pozvali policiju. Dvoje starih Mladenovčana prebačeni su u Dom zdravlja u Požegi gde im je ukazana pomoć.

Video: Spasavanje na gvozdenom putu: Ovako izgledaju surove vežbe Gorske službe spasavanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA