≫ 

U ovom gradu hara čopor pasa: "Ne smem sa detetom da izađem iz stana, oni reže, napadaju"

Čopori pasa lutalica često se mogu videti pored škole i vrtića, mnogi roditelji zabrinuti za bezbednost svoje dece

  • 11
Pas, besan, agresivan, krvoločan, rotvajler, napad, ujed psa Foto ilustracija: Shutterstock

Građani Apatina apelom ponovo ukazuju na problem čopora pasa lutalica, posebno izražen u Bloku 112, kako prenose lokalni mediji.

- Ne smem sa detetom da izađem iz stana, oni reže, napadaju... Neki dan, da jedna žena nije naišla i oterala ih nekako, izujedali bi dečkića koji je bio par metara od nas - kaže jedna sugrađanka N.L., prenose Apatinskenovine.

Ona dodaje da se čopori pasa lutalica često mogu videti i pored škole i vrtića i da su i drugi roditelji, sa kojima je razgovarala o ovom problemu, zabrinuti za bezbednost svoje dece.

Problem pasa lutalica, posebno izražen u centru grada, najviše u njegovom najnaseljenijem delu, Bloku 112, evidentan je već duže vreme. Građani, uplašeni za svoju i bezbednost dece i starijih, negoduju i prijavljuju inspekciji, ali bez uspeha, jer su napadi pasa i dalje učestali.

- U prošloj godini obavljeno je 11 akcija hvatanja i zbrinjavanja pasa lutalica na teritoriji opštine Apatin i uhvaćeno je 165 pasa. Do kraja septembra ove godine obavljene su tri akcije i ukupno je uhvaćeno 39 pasa - izjavio je prošle godine Dragan Stambolija, rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove.

Video: Čopor pasa napao decu i niko im ništa ne može

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    26. oktobar 2021 | 14:43

    Tako je u skoro svakom gradu. Ne postoji sistemsko resenje koje funkcionise. Svi volimo zivotinje ali ima pasa lutalica koji su zaista opasni,vecina je imala priliku to da vidi i nije tacno da ne napadaju prvi. Ima miroljubivih pasa ali i onih koji itekako napadaju,narocito u coporu. Neko time treba da se pozabavi ozbiljno.

  • Zoran

    26. oktobar 2021 | 15:43

    Pod hitno promeniti zakon, tako da se zivotinje koje pokazuju znake agresije u vidu lajanja, kidisanja na ljude i ujedanja, mogu po kratkom postupku eliminsati sa ulice. Tom prilikom, eliminaciju treba omoguciti ne samo posebnim sluzbama, vec i policiji, komunalnoj miliciji, svim inspekcijama, lovackim drustvima i savesnim gradjanima. Time bi se ovaj problem resio za vrlo kratko vreme, a na ulicava vise ne bi bilo agresivnih pasa.

  • Miša

    26. oktobar 2021 | 14:33

    Ostavite pse na miru. Ako ne možete da im pomognete, ne otežavajte im. Malo, malo pa ih truju, tuku. Dosta više. Nikog ne diraju prvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA