≫ 

Izbeglicama iz BiH i Hrvatske uručeni ključevi 20 stanova u Smederevu

Stanovi su izgrađeni u okviru potprojekta 9 Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji

  • 1
Smederevo panorama

Foto: Shutterstock

U Smederevu su danas uručeni ključevi 20 stanova izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a koje imaju prebivalište na teritoriji ovog grada.

Stanovi su izgrađeni u okviru potprojekta 9 Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji (RSP), finansijska sredstva za izgradnju stanova obezbeđena su iz donatorskog Fonda RSP, a zemljište i komunalnu infrastrukturu obezbedio je Grad Smederevo, prenosi Tanjug.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a i Banke za razvoj saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Događaju su prisustvovali Nemanja Starović, državni sekretar MSP, Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije, Marija Marković Stavrić, zamenica gradonačelnika Smedereva, Leoneta Pajer, predstavnica Delegacije Evropske unije u Srbiji, Dušan Kovačević, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, kao i predstavnici drugih državnih i međunarodnih institucija i organizacija i korisnici.

 

Video: Dačić uručio ključeve stanova za 20 izbegličkih porodica u Ubu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    27. oktobar 2021 | 09:08

    Za 26 godina ste se setili za 20 porodica da napravite stanove, pa koliko je samo hiljada ljudi do sada umrlo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA