Samo juče kod 70 dece u Nišu potvrđena korona: "Ovako nije bilo nikada"

Među novozaraženom decom najviše školske dece od 7 do 14 godina.

  • 8
dete deca korona virus foto-ilustracija: pixabay.com

Ogromne gužve i sve veći broj dece, koja se sa simptomima kovida javljaju u niški Dom zdravlja, naterao je nadležne da prošire kovid deo, kako deca i roditelji na pregled i rezultate ne bi čekali ispred ambulante.

Samo juče u kovid ambulanti za decu pregledano je 405 pacijenata, a 259 prvi put se javilo lekaru zbog sumnje na kovid.

Umesto tri, kovid ambulanta za decu od juče ima sedam ordinacija.

Kako navodi direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan, toliki broj pregleda dece do 18 godina nisu imali od početka epidemije, javlja RTS

Samo juče, 70 dece bilo je pozitivno na koronu.

Srednjoškolci u Nišu su od ponedeljka prešli na kombinovanu nastavu, dečja kovid ambulanta u Domu zdravlja je zbog povećanog broja zaraženih proširena.

Dr Vesna Tašković Milošević iz niškog Doma zdravlja kaže da broj novozaražene dece ne pada ispod 60 do 70. Dodaje da je među novozaraženom decom najviše školske dece od 7 do 14 godina.

Što se tiče kliničke slike, kaže da su kod dece to dominatno respiratnorni sipmtomi.

Apeluje na nošenje maski i držanje distance, i ističe da postoji rast trenda vakcinacije. Vakcinisano je do 1.000 dece uzrasta do 18 godina, istakla je Tašković Miloševićeva.

Video: Da li će i koji učenici preći na onlajn nastavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cccc

    27. oktobar 2021 | 09:22

    Prosle godine pricaste da deca ne mogu da obole samo da prenose. Sta je sad struko

  • Bojan

    27. oktobar 2021 | 09:12

    Nije bas kao sto si reko Ruzicu! Moralan cin je ostavka zamisli bio bi prvi ministar u novijoj istoriji da se odlucio na to u Srbiji!

  • Mrmot

    27. oktobar 2021 | 10:17

    Imam troje dece skolskog uzrasta i smatram da treba da idu na nastavu. U skoli sede, na casu cute i slušaju, mogu da sede sa razmakom... Imam utisak da je roditeljima lakse da im deca sede kod kuce a onda ih pustqju sa istom tom decom da se druze, idu u bioskop....Online nastqva je katastrofalna za decu, ionako ne znaju nista, jos se otudjuju, sede po ceo dan za kompjuterom.... Ako se lepo sve osmisli, nose maske... ne vidim opasnost od boravka u skoli, naprotiv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA