≫ 

Migrant šipkom posekao kamiondžiju na Batrovcima, vozači očajni: Čekamo satima i strepimo za život

"Osećamo se nezaštićeno potpuno. Pitanje je trenutka kada će se neki od njih osmeliti i napasti nas nožem ili ko zna čim, ne smem ni da pomislim"

  • 7
kolona Batrovci Foto: čitalac Telegrafa

Pomagajte, postalo je neizdrživo! Gladni smo, žedni, a migranti kao kobci kruže ovde oko nas...

Ovako za Telegraf počinje priču jedan od očajnih vozača kamiona sa graničnog prelaza Batrovci. Na izlazu iz Srbije tu je, kaže, bila kolona kamiona duga oko šest kilometara, a kod Šida čak 13 kilometara.

- Čekamo i po 24 sata da pređemo granicu. Niko nam ne donese ni čašu vode. Za to vreme, migranti se šetaju ovde po auto-putu. Kreću se u grupama od petoro do desetoro ljudi, nose noževe, pajsere, palice, šipke... Napadaju nas da bi ušli u kamione i prešli granicu sa nama - očajan je ovaj kamiondžija.

Njegovog kolegu danas je, žali nam se, jedan napao i posekao ga šipkom po ruci.

- Kada je kolega konačno stigao na 100 metara do prelaza, otvorio je prikolicu i zatekao njih petoricu kako su se ilegalno ušunjali unutra. Rekao im je da izađu, a onda ga je jedan od njih šipkom posekao po ruci - tvrdi naš sagovornik.

Vozač je odmah pozvao i policiju koja mu je, kako je naveo, rekla da je "reč o licima koja su bez dokumenata i ne mogu se procesuirati".

- Osećamo se nezaštićeno potpuno. Pitanje je trenutka kada će se neki od njih osmeliti i napasti nas nožem ili ko zna čim, ne smem ni da pomislim. Ovo je strašno - uplašeno priča čovek.

Putevi Srbije: Zadržavanja do 10 sati

Na velika zadržavanja na prelazima danas su upozorili i u "Putevima Srbije". Teretna vozila na graničnim prelazima čekaju od 1,5 do 10 sati, saopštili su danas u ovom preduzeću.

Na graničnom prelazu Bogojevo ka Hrvatskoj teretna vozila se zadržavaju 600 minuta, na Kelebiji 480, a na Horgošu 420 minuta.

Na GP Bezdan teretna vozila čekaju 360 minuta, na GP Šid 300, a na Batrovcima 240 minuta. Najmanja zadržavanja su na graničnom prelazu Gradina, gde teretna vozila čekaju 90 minuta.

Kako se navodi, na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Video: Hapšenje nasred auto-puta: Ilegalno prevozili migrante pa nadrljali zajedno sa njima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    27. oktobar 2021 | 21:20

    Cuj nemaju dokumenta i ne mogu se procesuirati? Alo hapsi stoku,moze se u zatvor uci i bez dokumenata!

  • Goran

    27. oktobar 2021 | 21:20

    Neka neka, samo ih vi nastanjujte ovde, doci ce nam glave.

  • NS

    27. oktobar 2021 | 22:45

    E pa nasa vlast tvrdi da to malo migranata nije nista. Sta ce se desiti ako ubiju nekog naseg gradjanina. Za to ce licno biti odgovorni oni koji su prihvatili da migranti ulaze u nasu zemlju. Najpametniji je ispao Orban.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA