≫ 

Nova preporuka Ministarstva prosvete: Produžava se jesenji raspust, a ovo je odluka o onlajnu

Jesenji raspust počeće u novembru

  • 13
POČETAK ŠKOLE, škola, đaci, učenici Maske u školi / Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Onlajn nastava ipak neće biti uvedena u celoj Srbiji. Tim za škole, koji se danas sastao u proširenom sastavu, preporučio je Kriznom štabu da se ova mera još ne uvodi. Umesto toga, preporuka Tima za škole je da se produži jesenji raspust. 

Još nije precizirano na koliko dana bi ga trebalo produžiti, ali će i ta odluka uskoro biti doneta, budući da će raspust početi u prvoj polovini novembra. Konačna odluka je na Kriznom štabu koji će se, prema najavama, sastati sutra.

Tim za škole, koji se inače sastaje svakog četvrtka, analizira situaciju po školama usled epidemije kovida. Na današnjem sastanku razgovarano je i sa zdravstvenim delom Kriznog štaba, a među prisutnima bio je i epiodemiolog Predrag Kon.

Kon je za Telegraf.rs izjavio da prekidi u nastavi zapravo treba budu povezani sa raspustom.

- Raspust treba da bude ranije. O svemu tome se razmišlja. Naravno, prvo i osnovno je gledati zdravlje dece. To je najvažnije. To pitanje je bilo na Kriznom štabu, rečeno je da će se o tome još raspravljati i to je normalno na dnevnom radu - izjavio je Kon za naš portal.

Kako je Telegraf i pisao, najverovatnije će đaci sledeće nedelje nastavu pohađati po "malo jačim semaforima", a onda bi mali rasput počeo 8. novembra, završio 15. novembra (praznik je 11. novembra), a tih par dana bi se "nadoknadilo" kraćim letnjim raspustom.

Kada je reč o Ministarstvu prosvete i o stručnjacima koji su do sada analizirali širenje virusa po školama, intencija je da se što duže ide u škole jer je nastava na ovaj način kvalitetnija.

Odluka o eventualnoj promeni modela nastave u pojedinim jedinicama lokalne samouprave za sledeću sedmicu biće doneta sutra, prenosi Tanjug.

Tim za škole na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole, utvrđuje model nastave u određenim jedinicama lokalne samouprave. Opštinski, odnosno gradski štab za vanredne situacije, učestvuje u tom procesu, dajući predlog za primenu odgovarajućeg modela obrazovno-vaspitnog rada.

Video: Ništa ne može da zameni predavanja uživo i druženje u učionicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darerere

    28. oktobar 2021 | 11:38

    Najbolje da se ukine skola a pojacaju utakmice kafici politicki skupovi itd.

  • Mario

    28. oktobar 2021 | 11:46

    Životi i zdravlje naše dece im uopšte nisu važni, koja sramota Ružiću!!! Online je trebalo na bar 10dana da se prekine ovo ludilo!!

  • Sale

    28. oktobar 2021 | 11:46

    Kakav luping doktora iz KS! Pa jel do juce ste tvrdili da mora online!? Sa koliko integriteta vi raspolazete?! Jel ima neko od vas ozbiljan?! Svaki dan menjate price! A sta ce da se desi ako jos neko dete premine?! Jel vi sto ne verujete u mere!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA