≫ 

Uklonjeno 5 tona otpada iz Deliblatske peščare: U akciji učestvovali dobrovoljci iz 7 gradova

Najavljen je i početak obeležavanja i opremanja eko staze "Staza stepskih božura" na lokalitetu Volovske paše

  • 3
Deliblatska peščara Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U okviru projekta "Deliblatska peščara budućim generacijama" uklonjeno je pet tona različitog otpada iz zapadnog dela Deliblatske peščare na teritoriji Volovske paše u blizini naselja Leanka.

Eko akciji odazvali su se ljudi dobre volje iz Beograda, Pančeva, Novog Sada, Vršca, Kovina, Alibunara i Dolova, navodi se na Energetskom portalu, prenosi Tanjug.

Značajni doprinos pružili su i društvo pčelara "Banatski pčelari" iz Dolova, Vojvodina šume, ŠG Banat, Planinarsko-smušarsko društvo "Vršačka kula" iz Vršca i Odred izviđača Crna roda, kao i đaci iz OŠ "Aksentije Maksimović" iz Dolova.

Ovom prilikom koordinator projekta Bojan Vojnov je najavio početak obeležavanja i opremanja eko staze "Staza stepskih božura" na lokalitetu Volovske paše, kao i nastavak čišćenja zapadnog dela Deliblatske peščare.

Projekat "Deliblatska peščara budućim generacijama" sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine, a i uz podršku kompanije Vetroelektrane Balkana, Vojvodina šuma, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo, MZ Dolovo, Doma kulture "25. maj" Dolovo i OŠ "Aksentije Maksimović".

Video: Na Savskom keju u Beogradu organizovana akcija čišćenja otpada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA