≫ 

"Batut" SMS porukama podseća građane: Ko ne može na punkt, može da se vakciniše kod kuće

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" ponovo je apelovao na građane da se imunizuju

  • 3
Devojka, telefon, Mobilni telefon, poruka, kucanje poruke, sms, čekanje, komunikacija Foto: Shutterstock

Osobe koje ne mogu zbog određenih zdravstvenih razloga ili stanja da odu do vakcinalnog punkta i vakcinišu se protiv korona virusa, mogu cepivo da prime i kod kuće.

Na ovu informaciju sve građane Srbije, putem SMS poruka, podsetio je Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

U poruci se stanovništvo poziva da se vakciniše, s obzirom na to da smo i dalje smo tek na oko 44 odsto vakcinisane opšte populacije što je daleko od procenta na osnovu kojeg možemo da stavimo pod kontolu epidemijske talase.

- Bilo koja poruka - Vaš JMBG na 6010, Astrazeneka - Vaš JMBG na 6030, Fajzer - vaš JMBG na 6040, Sputnjik V - Vaš JMBG na 6050, Moderna - Vaš JMBG na 6070. Ukoliko vakcinu morate da primite kod kuće, pošaljite svoj JMBG na 6080 - stoji, između ostalog u "Batutovoj" poruci uz obaveštenje da je servis besplatan i namenjen i sključivo državljanima Republike Srbije.

Direktor kovid ambulante "Savski venac" i koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu dr Zoran Bekić rekao je za Blic da se vakcinacija kod kuće sprovodi od početka imunizacije.

- Kod kuće mogu da se vakcinišu stare i teško pokretne osobe koje imaju više bolesti. Takvu vakcinaciju obavljaju patronažne ekipe nadležnog Doma zdravlja koje imaju svoj raspored rada. Da bi se to sprovelo potrebno je da nalog izda izabrani lekar koji je upoznat sa stanjem osobe koja mora kod kuće da se vakciniše - naglašava Bekić.

Video: Poruka dr Udovičića za sve koji slave i planiraju na doček Nove godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    16. novembar 2021 | 05:56

    Samo tetki da odnesem lek.

  • Aleksa

    17. novembar 2021 | 16:21

    Odakle im brojevi, cista zloupotreba.

  • Nat

    17. novembar 2021 | 15:16

    MOLIM BATUTA da prestane da mi šalje SPAM poruke i d prestanu da me uznemirvaju dok brinem za dva novorođenčeta !!!! primila sam 5 sms-ova u 2 dana. Vakcine sam primila vec dve, a za treću tek treba od krajem meseca i icicu kad ja hocu. Hvala!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA