≫ 

12 hitaca i 9 izgubljenih duša: Prošlo je 14 godina od strave u Jabukovcu, inspiracije za "Crnu svadbu"

Jezive slike krvavog Radosavljevića koji je, inače, pre ubistva pokušao sam sebi da oduzme život skokom u bunar, koji se mirno predaje policiji, potresle su Srbiju

  • 0
Serija Crna Svadba, Nikola Radosavljević ubica Foto: Nikola Tomić, MUP

Dvadeset minuta pakla, 12 hitaca. Svaki metak pogodio je po jednu osobu. Nije bilo bitno ko će pasti pokošen, bio mu je cilj da ubije svakog u koga je zapucao. Katabaza, kraj, hapšenje i muk, zločin neviđenih razmera.

Tako je 2007. godine izgledao Jabukovac. Vlaška magija možda i jeste kumovala ovom zločinu, koji je odneo devet života, ali "magija" je imala dejstvo samo u jednoj glavi, umno poremećenom Nikoli Radosavljeviću.

Izveštaji ukazuju da nije imao nimalo svesti šta je počinio, pa je poslat na obavezno psihijatrijsko lečenje u bolnicu zatvorenog tipa.

Kada je došao sebi, to više nije bila ista ona osoba koja je redom ubijala komšije, a prethodno brutalno prebila i svoju suprugu.

Zaborav nije zamaglio sećanja na žrtve ovog masakra, u kom je najmlađa žrtva imala 15 godina. Ali, utihnuli su jecaji, porodice zavijene u crno mahom su svoje živote nastavili u Austriji.

Večeras se emituje poslednja epizoda serije koja je u Srbiji postala bum - "Crna svadba". Događaj u Jabukovcu, stvarna scena krvoprolića za ime magije, bio je inspiracija za ovu seriju.

Jezive slike krvavog Radosavljevića koji je, inače, pre ubistva pokušao sam sebi da oduzme život skokom u bunar, koji se mirno predaje policiji, potresle su Srbiju.

Pucao je na komšije, ali i na slučajne prolaznike. Bez zadrške, bez razmišljanja. Pucao je na oca kom se svet srušio kada je vdeo pokošenog sina. Nišanio je svakoga ko bi izašao da vidi šta se događa, da pomogne svom najbližem.

"Svinja krvari pored mene", rekao je navodno pošto je brutalno pretukao svoju ženu. A izgleda da je svinju i video u svojoj glavi, jer je patio od takve bolesti. Neredovna terapija izvukla je najcrnje ludilo iz ovog čoveka, koji je bio ubeđen da ga je neko omađijao, prokleo.

Nikola je ubio: Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Srđana Badžikića (15), Branislava Badejevića (31), Jelicu Banković (37), Dragana Đorđevića (22) i njegovog oca Veljka (58), kao i babu Marinu (78), i na kraju taštu Aniku Čogrić (62).

Nikola je teško ranio i Jovanku Badejević (81) i Sinišu Badžikića (47), čijem sinu Srđanu nije bilo spasa.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA