≫ 

Kaluđer pucao na bika i kravu kod Čajetine? Rasplet misterioznog napada na životinje ide u čudnom smeru

U međuvremenu je ubijena i jedna krava kod Negotina, a druga je teško ranjena

  • 40
Priboj, bik, kaluđer Foto: RINA, Tanjug/AP

Strašnu vest o ubistvu bika i teško ranjenoj kravi kod Čajetine, sada prati jednako strašna priča. Naime, grad bruji o tome da je na životinje pucao kaluđer kome je, navodno, smetalo što silaze na livadu da pasu.

Milorad Bukvić, vlasnik napadnutih životinja, kaže da su te priče došle i do njega. U međuvremenu je, dodaje, čuo i da je nezadovoljni kaluđer sa još nekoliko meštana prijavio da njegovo krdo silazi na običnu livadu da pase, nakon čega je reagovala komunalna inspekcija.

- Komunalci su dolazili po prijavi i ja sam išao s njima da proverimo gde su goveda. Navodno smeta što silaze na običnu livadu da pasu. Nismo ih tamo zatekli. Teram goveda u štalu i vodim računa. Svejedno, strašno je ako mi je neko zbog toga pucao na životinje - priča za Telegraf.rs Milorad, koji ima 20 grla krupne stoke.

Podsetimo, na njegovog bika i kravu pucano je dok su pasli. Metak je usmrtio bika na licu mesta, a kada je prošao kroz njega, ušao je u mladu junicu i ostao duboko u njenoj plećki. Veterinar je procenio da metak ne može da se izvadi, tako da krava teško ustaje i s metkom će najverovatnije morati da nastavi da živi.

- To je velika sramota za Srbiju. Tako upucati životinje koje nikome ništa nisu skrivile... - očajan je Milorad.

Ustreljena i krava u Negotinu: Leš poslat na obdukciju, ubistvo pokušano i pre

Leš krave ustreljene u negotinskoj opštini, na 4km od sela Urovica, gde se nalaze samo četiri domaćinstva, poslato je na obdukciju. Kako je gazda Dušan Trokicić rekao za Telegraf.rs nemili događaj desio se u nedelju, 21. novembra, a odmah potom je pozvao policiju.

- Zvali su veterinarskog inspektora. Javni tužilac mi je rekao da mogu da podnesem prijavu protiv NN lica - kazao nam je navodeći da čeka rezultate obdukcije.

Podseća i kako se sve desilo. Oko podneva je čuo pucanj, ali objašnjava da nije ni pomislio kako je posredi ubistvo krave.

- Mlade krave su bile tu, oko deset njih, na otvorenom, na paši, a neke su tu bile vezane. Imam ih preko 30. Nisam ni razmišljao da ih je neko upucao - kaže dodajući da su bile na okupu, te da ih nije precizno ni izbrojao: - Ali sam oko tri sata naišao na onu mrtvu.

Ipak, kaže nam i da se ovakvo nešto ne dešava prvi put. Jedan sličan događaj bio je pre deset godina. Drugi pre mesečak dana.

- Ranjena je jedna krava, jedva se oporavlja - kaže navodeći da je bilo više rana, te da se metak raspršio, pa je povredio na pet, šest mesta: - Nije napravljen zapisnik jer, kažu, krava nije bila ubijena, već samo ranjena.

Video: Leše telad od batina dok ona čekaju nastavak puta ka klanici EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    23. novembar 2021 | 21:05

    Ko god je to uradio ,taj je nesrecnik sopstvenog zivota,jednom recju baksuz

  • Toni

    23. novembar 2021 | 22:09

    Ako je kaludjer to ima posebnu težinu , skinuti ga golog i šibati do besvesti zatim u zatvor pa ga ražalovati zauvek da ne ruži pravoslavnu veru

  • Veteran

    23. novembar 2021 | 21:18

    Kaludjera na robiju, ako se utvrdi da je to on uradio,..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA