Čovek koji je poginuo u prevrtanju saniteta imao koronu: Ostao bez kiseonika, to bi mogao biti uzrok smrti?

Niko od troje članova medicinske ekipe nije ozbiljnije povređen, dok je pacijent D. D. preminuo

  • 1
Nesreća Aleksinac Foto: D.K.

Saobraćajnoj nesreći koja je života koštala Aleksinčanina D. D. (69) kumovale su loše vremenske prilike, ali i oštećenje na kolovozu - tvrde meštani sela Bovan gde se tragedija dogodila.

Do udesa je došlo sinoć oko 19 sati kada je sanitetsko vozilo Specijalne bolnice Sokobanja, koje je prevozilo D. D, krećući se u pravcu Aleksinca, sletelo s puta i prevrnulo se na krov.

Niko od troje članova medicinske ekipe nije ozbiljnije povređen, dok je D. D. preminuo. Inače, muškarac je prevožen iz kovid bolnice i reč je o pacijentu obolelom od korona virusa.

Uzrok smrti će biti poznat nakon obdukcije, ali se ne isključuje da je šezdesetdevetogodišnjak umro ne usled zadobijenih povreda, već što je tokom prevrtanja vozila ostao bez kiseonika na koji je bio priključen.

Zoran Nikolić, ispred čije kuće se nesreća dogodila, ističe da je upozoravao da oštećenje na kolovozu koje godinama nije popravljano, predstavlja opasnost za učesnike u saobraćaju.

- Godinama vodim borbu sa nadležnima zbog postavljanja kablova na ovoj deonici što je dovelo do oštećenja kolovoza. Tužio sam ih, dolazio je i republički inspektor, trebali su da stave potporni zid ali je sve ostalo po starom. Jedna kolovozna traka je zatvorena, vožnja ovim delom deonice puta Sokobanja - Aleksinac je vrlo rizična. Sinoć sam bio u susednom selu kada su me komšije pozvale i obavestile o nesreći. Kad sam došao, imao sam šta da vidim, ambulantno vozilo je bilo na krovu a taj jadni čovek je ostao u njemu. Rekli su mi da pričekam dok ga iznesu, došli su pogrebnici, pa šlep služba koja je podigla sanitet. Strašno je to što se desilo, a upozoravao sam da postoji opasnost da neko strada. Zabrinut sam i za svoju kuću, podigao sam je uz sve potrebne dozvole a zbog tuđe neodgovornosti svi smo ugroženi - ističe Nikolić.

Njegov komšija Miroljub Pavlović potvrđuje da je vozilo sletelo s puta isključivo zbog stanja na putu.

- Vozač sam tridesetpet godina, ubeđen sam da se vozač saniteta nije kretao velikom brzinom. Da je brzo vozio, auto bi se prevrnuo nekoliko puta, otišao bi nasred polja deteline. Međutim, džabe mu je bilo, verujem da mu je neko naišao u susret, da je morao da koči a tu je klizavo, voda je nanela smeće pa je izgubio kontrolu nad kolima. Čudno mi je bilo što su u sanitetu i dok je bio na krovu, bilo svetla i u unutrašnjosti, a i farovi su bili upaljeni. Nisam nikog video u vozilu, kasnije sam saznao da su imali pacijenta u kolima koji je preminuo - rekao je Pavlović.

Niko od nadležnih iz Specijalne bolnice u Sokobanji nije se oglašavao ovim povodom a novinarima je rečeno da su izveštaj o nesreći uputili Ministarstvu zdravlja.

Preminuli čovek živeo je u Aleksincu a od bliže rodbine ima sina koji je u Nemačkoj. Kako saznajemo, on je obavešten o nesreći i krenuo je put Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac 1

    23. novembar 2021 | 20:25

    Kazete posle obdukcije?!?! Zar niste rekli da ne radite obdukcije na obolelima od korone? Pa ajde da vidimo sta tacno kaze obdukcija moze da se vidi i jos nesto valjda ipak mi imamo doktore koji su priznati u svetu kao vrhunski sto je tacno 100%

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA