≫ 

Obdukcija pokazala od čega je umro dečak (16) iz Kruševca: Imao zapaljenje mozga i koronu

Preminuo je usled masivnog gnojnog zapaljenja mekih moždanica leve polutine velikog mozga, navodi se u odgovoru Tužilaštva

  • 27
Dečak Kruševac korona

Foto: Facebook

Smrt dečaka A.C. iz Кruševca (16), koji je u oktobru umro u kućnoj izolaciji, umro je nakon zapaljenja mozga u "uslovima postojanja kovid infekcije", rečeno je za Telegraf.rs u Višem javnom tužilaštvo u Kruševcu. 

- Višem javnom tužilaštvu u Кruševcu dostavljen je obdukcioni nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu u kome je konstantovano da je smrt sada pokojnog A.C. iz Кruševca prirodna i da je nastupila neposredno usled masivnog gnojnog zapaljenja mekih moždanica leve polutine velikog mozga, te posledičnog poremećaja i prestanka disanja i srčanog rada, u uslovima postojanja virusne infekcije organizma izazvane Sars-COV-2 virusom. Obdukcijom na lešu nisu nađeni znaci mehaničkog povređivanja - odgovara za Telegraf javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Podsetimo, dečak (16) je preminuo u kućnoj izolaciji, a kako je ispričala majka preminulog učenika, on je bio testiran i pozitivan na koronu.

U porodici je bio kovid pozitivan i dečakov otac.

U Zavodu za javno zdravlje u Kruševcu za Telegraf.rs su rekli da je dečak bio pozitivan na kovid. Rađen mu je PCR test, i 16, oktobra je dobio pozitivan rezultat.

Video: Roić: Kod preminulog dečaka došlo do komplikacija kovida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    23. novembar 2021 | 16:58

    Gnojna upala mozdanica je bakterijska infekcija,korona je virusna i ne moze biti uzrok smrti nikako,moze samo da je nazalost ubrzala prvi proces koji se vec odvijao

  • Khg

    23. novembar 2021 | 18:39

    Dok korona vlada umiru pacijenti jer ih niko ne pregleda i ne lece. Snimaju pluca kada te boli glava, kad su upaljeni sinusi.... Jer to je korona.... Raj za nesavesno lecenje

  • J...

    23. novembar 2021 | 17:07

    Spominjao se meningitis????sta je s meningokokom???ima li u tecnostima ili je lakse korona da bi se nekim nesavesnim lekarima cuvsla ledja?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA