≫ 

Troje dece bilo u kući kad se začula jaka eksplozija: Požar progutao dom samohranog oca iz Brusa

Vatrena stihija progutala je sve stvari, dokumenta i uspomene porodice Dubovac koja je živela od poljoprivrede

  • 0
Požar, Brus, porodica Dubovac Printskrin: Facebook/Dejan Marković Milošević

Mali Mihajlo Dubovac (8) i njegove sestre Maša (10) i Sanja (13) iz Krive reke, sela u opštini Brus pre 10 dana ostali su bez svega što je njihov samohrani otac Marko (58) godinama za njih stvarao. U njihovoj kući na sprat izbio je stravičan požar koji je u garež i pepeo pretvorio sve njihove stvari, novac, dokumenta... i uspomene.

Sve se desilo 14. novembra, dok su sva deca i Marko bili u kući. Sedeli su u svom dnevnom boravku kada su čuli prasak jak poput eksplozije.

- Ispostavilo se da je pukla plinska boca koja se nalazila u Markovoj ostavi, odnosno šupi u kojoj je držao neke svoje alate. To se toliko brzo proširilo, vatra je gutala sve pred sobom... Od kuće nije ostalo ništa, potpuno je uništena - priča za Telegraf.rs Dejan Marković (Milošević), humanitarac iz Kuršumlije koji je posetio ovu porodicu i apelovao na ljude da im pomognu kako bi ponovo imali krov nad glavom.

Dubovac se godinama bavi poljoprivredom, a sve što bi zaradio, ulagao je u svoj dom. U nekoliko minuta nestalo je sve što je gradio celog svog života. Kako kaže, jedino primanje koje imaju je socijalna pomoć od 8.000 dinara.

- I prizemlje i sprat su potpuno izgoreli. Građevinci su izlazi na teren i procenili da od kuće nema ništa, da sve mora da se sruši do temelja i da mora da se gradi nova kuća - objašnjava Marković.

Kako kaže, samo mesto u kom je živela porodica Dubovac udaljeno je oko 25 kilometara od Brusa, a nalazi se gotovo na samom vrhu Kopaonika.

- Komšije su se uključile da pomognu da se požar ugasi, vatrogascima je trebalo dosta vremena da se probiju i stignu do Krive reke. Nažalost, ništa nisu uspeli da spasu. Marko je ostao i bez ušteđevine koju je uspeo da sačuva od prodaje malina. Ipak, u trenucima kada je izbio požar, gledao je samo kako da izvuče i spasi svoju decu, a novac i sva dokumenta, kao i sve ostale stvari, izgorele su - ističe naš sagovornik.

Svo troje dece odlični su đaci, vukovci, sa svim peticama, lepo vaspitani.

- Sada se nalaze u nekoj kućici svojih kumova koja nema ni kupatilo. Imaju samo jednu sobu. Do sad su ljudi pomogli kada su u pitanju donacije u vidu odeće, obuće, pribora, hrane... Ali pred nama je veliki posao - da im obezbedimo krov nad glavom - kaže Marković.

On poziva humane ljude da se uključe u akciju i zajedno pomognu ovoj porodici.

Ukoliko želite da pomognete Marku i njegovoj deci, to možete učiniti uplatom na dinarski: 340 - 11029458 - 02 ili devizni račun 340 - 10107926 - 98 Fondacije Narodni gvozdeni puk.

Za više informacija, možete pozvati Dejana Markovića Miloševića na broj telefona 061/171-4045.

Video: Stravičan požar u domu porodice Jakovljević iz Kraljeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA