≫ 

Za 20 dana 2 samoubistva u istoj ulici kod Bogatića: "Kao da nas je neko prokleo, komšija tajnu odneo u grob"

Celo selo Dublje kod Bogatića je u ponedeljak oko podne zanemelo kada se pronela vest da se J. M. obesio u svojoj pekarskoj radnji

  • 0
c

Foto: Profimedia

Poznati i uspešni preduzetnik J. M. (52) iz Dublja, kod Bogatića, koji je u ponedeljak oduzeo sebi život, sahranjen je na mesnom groblju u ovom selu. Celo selo je u ponedeljak oko podne zanemelo kada se pronela vest da se J. M. obesio u svojoj pekarskoj radnji, a meštani ni danas ne mogu da poveruju da ih je napustio čovek o kojem niko nikada ružno nije ni pomislio.

- U subotu sam bila u pekari kod njega, u nedelju je sekao slavski kolač i slavio Aranđelovdan, a juče smo ga sahranili. Velika tragedija za njegovu porodicu i za celo selo. Nešto ga je teško pritiskalo da je morao tako muke da prekrati, ali je tajnu poneo u grob - priča komšinica pokojnog pekara.

Najviše, sa razlogom, uznemirili su se i potresli stanovnici Ulice vojvode Milića Drinčića u kojoj je poznati pekar živeo i radio, i koji su kod njega svakodnevno kupovali hleb i peciva. Navode da ga poznaju od kako se doselio u selo i zaposlio prvo u jednoj, a posle u drugoj pekari. Hvale ga kako je "dobro ispekao zanat". Bio je pravi majstor za testo, pa nije čudo što je od kako je otvorio svoju radnju, pre 12 godina brzo i uspešno razvio posao.

- Bio je vredan i veoma poslovan. On kada nešto obeća, to je tako, držao je reč, poštovao je sve. Pomagao je mnoge organizacije u selu tako što je poklanjao hleb, peciva i štrudle za razne manifestacije i proslave - kažu meštani.

Porodični problemi

 

J. M. je bio tih, smiren i imao je blagu narav, pa se spolja činilo da nema nikakvih muka, a naročito ne toliko velikih da bi izvršio samoubistvo.

- Ko ide ulicom i priča o svojim problemima? Pročulo se, međutim, u selu da je imao porodičnih problema od pre dve-tri godine, kada je supruga napustila kuću i otišla u inostranstvo, pa se onda vraćala. Nju je mnogo voleo i nije pravio razliku između njene ćerke iz prvog braka i sina kojeg su dobili u braku - priča komšija, pretpostavljajući da se J. M. ubio zato što nije uspeo da sačuva brak.

U selu veruju da je do poslednjeg časa gajio nadu da će izgladiti porodične nesporazume jer je iznad svega bio posvećen porodici. Osim o pastorki, koja je radila u pekari, imao je poslovne planove za sina koji je prošlog meseca napunio 18 godina.

- Iako se šuškalo da su problemi u porodici veliki i da su stigli i do suda, on je prošlog meseca napravio dostojanstvenu proslavu punoletstva. Izgledalo je kao da su prevazišli probleme, da su opet srećna porodica i niko nije mogao da pretpostavi da će se ubiti posle mesec dana - navode u selu.

Telo pronašle pastorka i komšinica

 

Beživotno telo J. M. u ponedeljak su pronašle njegova pastorka i jedna komšinica u prostoriji gde se nalazilo sušilo koje je prikačeno za plafon.

- Prizor je bio strašan. Za lanac koji je prikačen za plafon bila je vezana manila koju je vezao u omču - ispričao je očevidac tragedije.

Policija je obavila uviđaj, a mrtvozornik konstatovao smrt.

U poslednje vreme u Dublju se dogodi najmanje jedan suicid godišnje, a ove godine je dvoje meštana sebi oduzelo život. Samoubistva su se dogodila u razmaku od dvadesetak dana u istoj ulici.

- Pre dvadesetak dana obesio se komšija B. D. Kao da nam je ulicu neko prokleo. Samo da se ne ponove ovakve tragedije. Ali, teško, jer su velike muke pritisle ljude, od teškog života do korone, zbog koje su strah od budućnosti i bolesti još veći - proročki priča jedan meštanin u centru sela.

Video: Ispovest devojke koja je pokušala da se ubije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA