≫ 

Ružić: I sledeće nedelje će škole verovatno imati nastavu uživo

Ministar je naveo da će se na predstojećoj sednici Kriznog štaba razmatrati dalji koraci, kao i pitanje početka zimskog raspusta

  • 3
Škola, školsko dvorište, deca Foto: Tanjug/Hina/Admir Buljubašić

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je epidemiološka situacija u školama ove nedelje bolja nego prethodne i da su uvođenjem kovid propusnica i produžetkom jesenjeg raspusta uspele da se "neutrališu posledice".

On je rekao i da pretpostavlja da će sve škole i sledeće nedelje sprovoditi neposrednu nastavu, prenosi Tanjug.

- Stanje u školama nikada nije bilo bolje kada su brojke u pitanju, procenat zaraženih učenika je pao na 0,7, ali ni na koji način ne znači da treba da dođe do opuštanja, - istakao je Ružić nakon obilaska doma "Mika Mitrović", gde su renovirani sportski tereni i teretane na otvorenom, prilagođeni studentima sa invaliditetom.

Ministar je naveo da će se na predstojećoj sednici Kriznog štaba razmatrati dalji koraci, kao i pitanje početka zimskog raspusta i poručio da je najvažnija disciplina, odgovornost, te primena svih preventivnih mera, i za vreme raspusta, posebno, kaže, na turističkim destinacijama.

- Zimski raspust može biti tema na sednici Kriznog štaba i ukoliko bude bilo potrebno, u skladu sa procenom zdravstvenog dela, spremni smo da prilagodimo kalendar, ali je važno da se prvo polugodište privede kraju i da deca budu ocenjena - dodao je Ružić.

On je naveo da je povećan obuhvat vakcinacije prosvetnih radnika i da on sada iznosi nepunih 56 odsto.

- To jeste ohrabrujuće, ali nije dovoljno - ukazao je Ružić, ističući značaj vakcinacije u borbi protiv kovida.

Na pitanje da li bi eventualno moglo doći do pomeranja male mature, Ružić je rekao da za sada ne vidi razloga za to i dodao da situacija pokazuje da je "sve pod kontrolom".

- Ne vidimo razloga da se pomera, imaćemo i probu verovatno u aprilu - rekao je Ružić.

Studentski dom "Mika Mitrović" u beogradskom naselju Voždovac dobio je renovirane sportske terene i teretane na otvorenom, prilagođene studentima sa invaliditetom, a u tu obnovu uloženo je 30 miliona dinara.

Projekat su finansirali Ministarstvo prosvete i Ustanova Studentski centar "Beograd".

Video: Ništa ne može da zameni predavanja uživo i druženje u učionicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer®

    25. novembar 2021 | 16:49

    Imam utisak da se Ružić po ovim pitanjima pita isto koliko i ja. Žalosno je samo što se sve to radi na štetu nedužne dece.

  • Boban

    25. novembar 2021 | 16:43

    Ljudi toliko providno sprovodite taj tudji plan, da je to strašno.

  • Pravnica

    25. novembar 2021 | 17:27

    Da se vodi racuna da deca budu ocenjena...pa od septembra idu normalno svi bez podela na grupe i kako je moguce da nisu ocenjeni i nemaju ocene? Ako nastavnici do sada nisu radili i ocenjivali, nece im ni te 2 nedelje pomoci...svasta...imali su i prosle godine ocene kada se islo online, sta dramite vise...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA