Lončar: Vozači u zdravstvu zaslužuju veće plate, obavljaju izuzetno težak posao

- Radimo nacrt da to regulišemo i da vozači budu posebna kategorija, da izvrednujemo ono što rade i što zaslužuju - naveo je ministar zdravlja Zlatibor Lončar

  • 3
SEDNICA KRIZNOG STABA Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će vozači u zdravstvenim ustanovama biti posebno kategorisani kako bi dobili veće koeficijente za obračun plata.

Lončar je kazao da vozači u zdravstvenim ustanovama, posebno u Hitnoj pomoći, to zaslužuju jer obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao.

- Radimo nacrt da to regulišemo i da vozači budu posebna kategorija, da izvrednujemo ono što rade i što zaslužuju. Oni nesebično pomažu i rade ono što ne rade vozači u drugim ustanovama - rekao je Lončar u Skupštini Srbije u delu sednice predviđene za poslanička pitanja članovima Vlade Srbije.

Lončar je na pitanje o mogućnostima da se vozačima, spremačicama i higijeničarima u zdravstvenim ustanovama povećaju koeficijenti za zarade, rekao da se na sve načine, u okviru postojećeg zakona i pravilnika, pokušava da se vozačima nadoknadi za ono što rade i da im se daju stimulacije.

Kada je reč o spremačicama, problem je što, kada dobiju posao za stalno, idu na bolovanja i dobijaju ekspertize da više ne mogu da rade taj posao.

- Onda za njih mora da se nađe rešenje, da rade nešto drugo, a najviše trpe bolnice i pacijenti. Moraćemo da sve više idemo na "autsors" što se pokazalo kao najbolje rešenje, otvaraju se specijalizovane firme za to, nadamo se da će biti sve više i da će ispunjavati uslove da održavaju higijenu u zdravstvenim ustanovama - rekao je Lončar.

Dodao je da se taj model dobro pokazao u kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu.

Video: Lončar: Do sredine decembra nema izlaska bolnica iz kovid režima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABC

    26. novembar 2021 | 06:42

    Pogotovo kad treba da voze prazni po gradu i da ljudima uteruju strah u kosti sirenama ili da ulecu na proteste da ih ometaju.

  • Mix

    26. novembar 2021 | 06:47

    A doktori u Srbiji najsiromasniji u Evropi!... Lončare ostavka pothitno!

  • Petar

    26. novembar 2021 | 10:27

    A vozaci Gsp-a voze sve vreme korone a plate male!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA