≫ 

Slika koja je obišla Srbiju pre 5 godina: "Barbarina porodica ostavljena na nemilost najvećem neprijatelju"

* Devojčica iz Sente nestala u svojoj 15. godini * Sumnjalo se da je pala sa mosta u Tisu, međutim telo nikad nije pronađeno

  • 2
Barbara Vitez Barbara Vitez / Foto: nestalisrbija.rs

Pet godina od nestanka Barbare Vitez prošlo je 25. novembra. Tada 15-godišnja devojčica iz Sente viđena je poslednji put.

Kako su mediji preneli, snimile su je nadzorne kamere senćanske "Idee". To je bilo u 21.41 sati. Tada se, tvrdio je otac Endre, videlo da je bila sa dvojicom dečaka, te da se ne vidi da li je krenula ka mostu nad Tisom ili na drugu stranu.

Ta dvojica dečaka ispričala su policiji da se Barbara saplela na mostu i upala u reku. Medutim, roditelji ne veruju da je to istina. Telo devojčice nikada nije isplivalo iako su je ronioci nekoliko puta pretraživali. U potrazi su učestvovali pripadnici i srpske i mađarske ronilačke jedinice.

Kako su roditelji govorili, dečaci su ispitani na poligrafu, međutim, njima nije rečeno da li su uhvaćeni u laži. Isticali su i da su ispitani na mađarskom, dok je prevodilac saopštavao nadležnima odgovore na srpskom jeziku.

Povodom pet godina od smrti, na društvenim mrežama oglasio se i predsednik Fondacije Tijana Jurić, podsetivši da roditelji nestale Barbare i dalje žive u neizvesnosti, te da je brza reakcija nadležnih ključna da se deca pronađu i vrate svojim porodicama.

- Prošlo je 5 godina od nestanka devojčice Barbare Vitez iz Sente. Porodica ostavljena na milost i nemilost najvećem mogućem neprijatelju: neizvesnosti. Slučaj Barbare Vitez je opomena svima, nestanci se dešavaju i brza i stručna potraga je ključna da se deca pronađu i vrate kući živa i zdrava. Želim roditeljima Barbare, majci Melindi i ocu Endreu, puno snage da izdrže ogroman bol, muku i tugu iščekujući povratak svoje ćerke - stoji u objavi Igora Jurića.

Inače, Barbara se nalazi na žutoj Interpolovoj poternici od februara 2017. godine.

Postojale su indicije da je devojčica u Mađarskoj, ali je ostala nepoznanica da li je, ako uopšte jeste, sa druge strane granice svojom voljom ili oteta.

Porodicu Vitez koja ne gubi nadu da je Barbara živa, zadesila je još jedna velika nesreća. Posle nestanka ćerke, Melinda i Andre doživeli su smrt starijeg sina. Barbarin brat Atila bolovao je od autizma i epilepsije i preminuo je 5. marta 2019, sa 25 godina. Kako su mediji preneli, nekoliko meseci potom umro je Melindin otac, a ubrzo zatim i Endreov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixi

    26. novembar 2021 | 13:47

    Neka im Bog da snage u iskusenjima koja du ih stigla...nek se nikome vise to ne desi..

  • M

    27. novembar 2021 | 00:16

    Kako mi žao njenih roditelja verujem da je živa ali u nečijim rukama je i ne sme da se javi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA