≫ 

Umro Saša Stojković Babačko

Bio je vlasnik i glavni i odgovorni urednik portala InfoVranjske

  • 1
Saša Stojković Babačko

Foto: Privatna arhiva

Posle kraće bolesti u Nišu je u subotu ujutru preminuo Saša Stojković Babačko, vlasnik i glavni i odgovorni urednik portala InfoVranjske.rs. 

Rođen 12. juna, 1963. godine u Vranju u porodici Babačko, od oca Sime i majke Božane. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom Vranju.

Novinarstvo je bilo sastavni deo njegovog stvaralačkog opusa decenijama. Najpre je radio kao voditelj na OK Radiju, a njegova čuvena emisija “Kafe Kazablanka” deo je urbane legende Vranja.

U OK Radiju bio je više od 20 godina kao programski direktor i urednik. U vreme dok je bio urednik OK Radija, a potom i portala, ova medijska kuća beleži najveće uspehe na polju slušanosti, čitanosti i društvenog uticaja, postavši prepoznatljiva na medijskoj mapi Srbije i regiona.

Radio je i kao kolumnista i novinar u nedeljniku Vranjske. Od 1995. godine radio je za nedeljnik Vranjske, gde je na kraju postao i urednik poratla pre gašenja ovog nedeljnika.

U pozorištu „Bora Stanković“ Vranje bio je angažovan od 1985. godine, stalni posao dobio je 1. 12. 1988. godine. Ostvario je preko 100 glumačkih i 11 rediteljskim premijera, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji vranjskog teatra.

Za svoj glumački rad dobio je tri glumačke i rediteljsku nagradu za najbolju predstavu na festivalu „Zlatni osmeh“ u Republici Srpskoj. Bio je uradnik i RTV Vranje, gde je vodio ovu televiziju sa Vukašinom Obradovićem sedam dana. Pored toga, radio je za Press, Politiku, Radio 202 i još mnoge medijkse kuće.

Dobitnik je najvećeg priznanja za novinarstvo u Srbiji, za seriju tekstova objavljenih u nedeljniku „Vranjske“.

Do smrti je radio kao predsednik Udruženja građana “Tim za razvoj i integracije” i glavni i odgovnorni urednik portala InfoVranjske.rs

Ostaće upamćen i kao veliki zaljubljenik u svoj rodni grad Vranje.

Za sobom je ostavio suprugu, sina , ćerku i veliki broj prijatelja.

Stojković će biti sahranjen u nedelju u Vranju, kada će u jutarnjim satima biti održana i komemoracija. Tačan termin biće naknadno saopšten.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbski Komita

    27. novembar 2021 | 11:53

    Ode nam i ti prijatelju... koliko jos... ?! Prerano si nam otisao... Neka ti je laka zemlja i neka ti Bog podari mir i spokojstvo u njegovim prostranstvima ! Iskreno saucesce porodici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA