≫ 

Zabelele se dve srpske planine: Ledena kiša jutros prešla u sneg na Murtenici i Crnom vrhu

Za sad nema problema u saobraćaju, ali se vozačima savetuje oprez i neophodno je korišćenje zimske opreme

  • 0
sneg,

Foto: RINA

Nakon Kopaonika zabelela se još jedna srpska planina, ledena kiša koja je tokom noći padala na višim vrhovima planine Murtenice na zapadu zemlje, u ranim jutarnjim satima pretvorila se u sneg koji je oveleo prostranstva novovaroških brda. Formiran je prvi snežni pokrivač visine nekoliko centimetara.

- Počeo je da pada kasno u noć, jutros kada smo ustali imali smo šta i videti, prizor koji smo dugo priželjkivali. Sneg ima nekoliko centimetara, a temperatura je iznad nule. Nije novost da u ovo doba godine počne padati, dešavalo se na na Murtenici i krajem oktobra vidimo pahulje ali se ne zadržavaju, nadam se da će ovaj sneg malo potrajati - kazao je za RINU, Borivoje Ilić iz novovaroškog sela Negbine, na obromcima Murtenice.

Za sad nema problema u saobraćaju, ali se vozačima savetuje oprez i neophodno je korišćenje zimske opreme.

Sneg i na Crnom Vrhu

 

Od jutros na Crnom vrhu iznad Pirota provejava sneg, a jutršnju atmosferu na Crnom vrhu zabeležile su kamere Radio kluba Pirot, prenose Pirotske vesti.

Kako se vidi na snimku, i ovde je ledena kiša krenula da pada u naletima, te se lagano pretvara su sneg.

Meteorolozi su za naredne dane najavili mogućnost padavina snega na višim predelima, posebno na planinskim prevojima i vrhovima zbog čega je potreban povećan oprez ukoliko neko planira da krene na put ka višim predelima.

Video: Najlepši prizor dana imali su oni kojima nije bilo hladno niti teško da se penju: Vrh Rtnja u ledu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA