≫ 

Prvi ozbiljniji sneg izazvao kolaps: Kolona vozila stoji ispred tunela na Zlatiboru, čeka se policija

Snega osim na Zlatiboru ima na Zlataru i Murtenici, a beli se i Kuršumlija

  • 40

Sneg koji je tokom prethodnih sati padao na teritoriji Zlatibora napravio je kolaps u saobraćaju. Do zastoja je došlo ispred jednog od tunela koji vodi do ove planine. Mnogi su zarobljeni na putevima po nekoliko sati.

- Čekamo skoro pola sata da nastavimo put, kolona je ogromna. Rekli su nam da će doći policija kako bi se regulisao saobraćaj na ovoj deonici - kaže za RINU jedan od vozača koji se zatekao na magistralnom putu ka Zlatiboru.

Prvi ozbiljniji snežni pokrivač na Zlatiboru u ovoj zimskoj sezoni formirao se u toku popodnevnih časova. Usled padavina, došlo je i do zastoja i formiranja kolona u oba smera u neposrednoj blizini Ćaldovog vijadukta, navodi Zoomue.

Osnovni razlog zastoja su teretna vozila, koja su usled snega onemogućena u kretanju. Pokrivač se formirao u većoj meri i u Čajetini, a sneg je padao i na Mačkatu i na Beloj zemlji.

Obeleli su planinski vrhovi u Zapadnoj Srbiji, snega osim na Zlatiboru, ima na Zlataru i Murtenici, a beli se i u Kuršumliji.

Podsećamo, sneg je na Zlatiboru u ovoj sezoni padao već u prvoj polovini oktobra, ali se nije zadržavao na tlu.

I sutra sneg na planinama

Meteorolozi su za danas najavili sneg na planinama koji se krajem dana i tokom noći ka utorku očekuje ponegde i u nižim predelima. Sutra će biti umereno do potpuno oblačno, malo hladnije i u većini mesta suvo.

Ujutro i pre podne na jugu i jugoistoku u nižim predelima mestimično će biti slabih mešovitih padavina, kiše i snega, a u brdsko-planinskim sa snegom uz formiranje i manje povećanje snežnog pokrivača.

Najopterećeniji putni pravci prohodni i bez snega

 

U izveštaju iz Štaba zimske službe "Puteva Srbije" navodi se da su večeras najopterećeniji putni pravci prvog prioriteta prohodni i da na njima nema snega.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Putni pravci trećeg prioriteta su prohodni i na njima nema snega.

Na teritoriji Zaječara ima magle, a na planinskom prevoju Čestobrodica vidljivost je do 50 m. Putevi upozoravaju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na deonicama Selište - Bor - Zaječar i Brzeće - Kopaonik (hotel Putnik).

Prilazi graničnim prelazima su prohodni, kao i prilazi zimskim turističkim centrima. Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Video: Sve se beli: Čistača još nije bilo, sneg veje na sve strane, automobili praktično mile

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša Berak

    29. novembar 2021 | 19:07

    Put nije neprohodan zbog snega, nego zbog idiota koji su krenuli na Zlatibor sa letnjim gumama. Sve te idiote treba iskljuciti, naplatiti kaznu 150.000 dinara i oduzeti dozvolu na godinu dana.. Sledeci put ne bi bilo idiota. Aki od toga nema nista jer ce policija da gura kola idiotima kako bi se pomerili. I onda ce da usledi kukanje na policiju kako je spora i losa a ne na idiote sa letnjim gumama. A one kojo imaju malu decu u kolima i letnje gume bih kaznio zatvorom godinubdana i oduzimanjem dece zbog krajnjeg nemara i ugrozavanja zivota deteta.

  • Maksa

    29. novembar 2021 | 18:59

    Sve ok, proslace stručnjaci bager, trenutno je zaglavljen u Šapcu!

  • Čiča

    29. novembar 2021 | 18:57

    Niko ne sme da blokira put. Aca rekao. Bre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA