≫ 

Nova Varoš pod belim pokrivačem: Sneg prekrio grad za svega nekoliko sati

Otežan je saobraćaj na Ibarskoj magistrali

  • 0
nova varoš prvi sneg

Foto: Privatna arhiva

Zima polako, ali sigurno stiže, a dokaz za to su i krajevi Srbije u kojima je danas pao prvi sneg. Na Zlatiboru je sneg izazvao ozbiljan saobraćajni kolaps, a potpuno se zabelela i Nova Varoš.

U tom gradu bele se dvorišta, a parkirani automobili potpuno su prekriveni snegom.

- Sneg je oko 17 sati počeo intenzivno da pada i za par sati je dosta napadalo. Blizu smo Ibarske magistrale i vidi se da je saobraćaj znatno otežan. Vozila se sporo kreću jer je kolovoz veoma klizav, pa se stvaraju kolone. Tokom dana nije bilo jako hladno, ali je predveče naglo pala temperatura - kaže za Telegraf.rs meštanin Nove Varoši Rajko Popović.

Nije čudo da se Nova Varoš zabelela, s obzirom na to da je sneg pao i na Zlataru u čijem se podnožju nalazi. Beli se i Murtenica i Kuršumlija, a na Zaltiboru je sneg izazvao ozbiljan saobraćajni kolaps.

Ljudi su u kolonama čekali i po pola sata da se saobraćaj reguliše kako bi nastavili put.

Prvi ozbiljniji snežni pokrivač na Zlatiboru u ovoj zimskoj sezoni formirao se u toku popodnevnih časova. Usled padavina, došlo je i do zastoja i formiranja kolona u oba smera u neposrednoj blizini Ćaldovog vijadukta, navodi Zoomue.

Osnovni razlog zastoja su teretna vozila, koja su usled snega onemogućena u kretanju. Pokrivač se formirao u većoj meri i u Čajetini, a sneg je padao i na Mačkatu i na Beloj zemlji.

Video: Sve se beli: Čistača još nije bilo, sneg veje na sve strane, automobili praktično mile

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA