≫ 

Saznajemo: "Za sada ne postoje šanse da kovid sertifikati važe 24 sata, a teško i od 18 sati"

Na sutrašnjoj sednici glavne teme su novi omikron soj korona virusa i raspust

  • 34
Kovid propusnica kafić Foto-montaža: Tanjug/AP, Shutterstock

U Palati Srbije sutra u 15 časova biće održana sednica kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, a dan uoči spekuliše se o temama koje bi mogle da se nađu na stolu ispred članova ovog tela. Sigurno je da će se govoriti o omikron, novom soju korona virusa, zbog čega je hitno i sazvana sednica, kao i o raspustu, a mediji pišu i da je moguće da se produži vreme obaveznih kovid propusnica u ugostiteljskim objektima, kao i da se proširi njihova namena. 

Navodi se da će lekari tražiti da one važe 24 sata, a da bi kompromis mogao da se postigne da važe od 18 časova, te da se uvede njihova obaveznost i u teretanama, bioskopima, frizerskim saolnima...

Kako Telegraf.rs saznaje, iako su pojedini članovi odavno pri ovom stavu, ovo sutra neće biti tema na kojoj će se insistirati, s obzirom na to da se brojke smiruju.

- Epidemijska Situacija je bolja, što ne znači da treba da se odustane od svih mera. Korona i dalje preti, a pogotovo omikron soj, koji može da nam preokrene situaciju. Za sada ne postoje šanse da kovid sertifikati važe 24 sata, a teško i od 18 sati. Takođe, još nema govora o tome da se proširi spisak delatnosti u kojima bi one morale da budu obavezne - kaže izvor Telegrafa.rs iz Kriznog štaba. 

Na sednici će biti govora o kontroli putnika koji dolaze iz zemalja koje su zbog omikron soja postale rizične, a o čemu smo juče pisali.

Takođe, trebalo bi da se donese i konačna odluka o raspustu, da li će početi 20. decembra odnosno 10 dana ranije, ili će deca ići u školu kako je i predviđeno kalendarom zaključno sa 31. decembrom.

Podsetimo, kada su uvedene krajem oktobra , kovid propusnice su u ugostiteljskim objektima bile najpre obavezne od 22 sata, da bi od početka novembra one bile obavezne od 20 časova.

Video: Kako da za 5 minuta izvadite kovid propusnicu: Kompletno video uputstvo

  

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    30. novembar 2021 | 13:18

    Sramota posle Arene i pominjati neke zabrane , a tek skijalista ? Nismo zaboravili sta se desavalo prosle zime.Jasno je odavno za koga vaze zabrane, a za koga ne.

  • Zakbg

    30. novembar 2021 | 13:14

    Posle one gužve u Štark areni sa nekoliko hiljada bez maske, za mene više ne postoji nijedna mera.

  • Mile

    30. novembar 2021 | 13:49

    Sramota je da posle Arene pominjete propusnice i krizni štab,ali pošto vi obraza nemate i pošto ste postali bahati jer mislite da ste najjači u ovoj zemlji od vas može da se očekuje svašta .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA