≫ 

Od 3. januara na Kosovo i Metohiju samo uz dokaz o potpunoj vakcinaciji: Nove mere zbog omikrona

Čak i oni koji imaju dokaze da su preležali korona virus moraju da budu vakcinisani barem jednom dozom da bi putovali gradskim autobusom

  • 2
kosovo srbija mapa karta, Korona virus, Koronavirus

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Svi koji ulaze na teritoriju Kosova i Metohije moraće od 3. januara da imaju dokaz da su primili dve doze vakcine.

To je predviđeno novim merama protiv korona virusa, koje je u utorak usvojila vlada privremenih prištinskih institucija, prenosi prištinska Koha ditore.

Kako objašnjava, do 3. januara, ulazak na teritoriju KiM dozvojen je osobama koje imaju dokaz o primljene dve doze vakcine ili imaju jednu dozu vakcine i negativan PCR test, koji nije stariji od 48 časova ili jednu dozu vakcine i dokaz da su preležali korona virus.

Nove mere, usvojene na sednici održanoj elekstronskim putem, predviđaju i da sve osobe koje koriste javni prevoz moraju da poseduju sertifikat o potpunoj vakcinaciji protiv korona virusa, javlja ''Gazeta ekspres''.

Prema odluci vlade u Prištini, kako prenosi Kosovo onlajn, javni prevoz mogu da koriste i putnici koji su primili samo prvu dozu vakcine, ali pod uslovom da imaju i negativan PCR test.

- Čak i oni koji imaju dokaze da su preležali korona virus moraju da budu vakcinisani barem jednom dozom da bi putovali gradskim autobusom - navode iz vlade privremenih prištinskih institucija.

Jedna od glavnih mera koja ostaje na snazi je ograničenje saobraćaja od ponoći do 5 časova, dok će ugostiteljski objekti raditi do 23 časa.

Predviđeno je i da se muzika u lokalima gasi u 21:30.

U obrazloženju vlade navodi se da su nove mere uvedene zbog novog omikron soja korona virusa.

Video: Dr Kon otkrio da li treba da strahujemo od novog soja korona virusa - delta plus?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ekola

    1. decembar 2021 | 08:16

    Ako je Km.deo Srbije, sto nema podaci kolko ima obolelh

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA