Nenadu su 2 ćerke oduzete zbog siromaštva: Kuća mu izgorela dva puta, on jedva preživeo, a decu mu ne vraćaju

Vatrena stihija progutala je dve sobe, hodnik i kupatilo, a ova porodica iz sela kod Vranja nema sredstva da obnovi svoj dom

  • 26
Požar, Vranje, porodica Mitić

Foto: Privatna arhiva/Tamara Misirlić

Nenad Mitić (51) iz sela Bresnica kod Vranja, otac četvoro dece, jedva je izvukao živu glavu u stravičnom požaru koji je zahvatio njegov skromno opremljeni dom. Sve što je teškom mukom uspeo da stekne, nestalo je za nekoliko sati, pošto je vatrena stihija progutala ceo donji sprat kuće Mitića.

Dve sobe koje su se nalazile u prizemlju, hodnik i kupatilo, kao i sav nameštaj i bela tehnika smešteni u njima, nestali su. Ostao je samo garež, samo pepeo koji stvara knedlu u Nenadovom grlu.

Ovo nije prvi požar koji je izbio u njegovom domu. Kako priča za Telegraf.rs, zbog još jednog požara, 2013. godine, Centar za socijalni rad odveo je njegove dve ćerkice u hraniteljsku porodicu. Mitić, inače, ima još jednu ćerku staru 15 godina i sina Veljka (17) koji žive sa njim i njegovom suprugom.

- Isto se desilo kao i sad, tada, pre 8 godina. Isto nam je kuća gorela, uslovi su bili loši, pa su moje ćerke, koje su sada 6. i 7. razred, odvedene u hraniteljsku porodicu - priča Nenad za naš portal.

Iako nezaposlen, baš kao i njegova supruga Biljana, pokušavao je radeći za dnevnicu, kad nešto nađe u selu, da radi, uštedi i osposobi kuću. To je i, nadao se, bila šansa da povrati ćerkice. A onda... 17. novembra ove godine, požar je ponovo buknuo.

- Ćerka koja živi sa nama i ja te večeri igrali smo karte dole, u prizemlju. Mislim da je bilo oko 19.15 sati kada je ona otišla na sprat, a ja sam ostao dole. I drugi članovi porodice bili su gore kada je oko 19.30 izbio požar u drugoj sobi u prizemlju. Otvorio sam vrata i tada je dim krenuo na mene, a ja sam se ubrzo onesvestio - priseća se naš sagovornik.

"Pronašao me je sin"

 

Šta se dalje dešavalo, ni sam nije siguran. Seća se vozila hitne pomoći, boce sa kiseonikom, injekcija...

- Ispostavilo se da me je sin, koji se vraćao iz škole, pronašao dole. Da nije bilo njega, ko zna šta bi bilo. Hitna pomoć je došla, stavili su mi kiseonik, odvezli u bolnicu. Primio sam 5 injekcija. Požar mi je zahvatio ruku i nogu. Ruka je sada dobro, ali je noga opečena do kolena, u zavoju je i veoma teško hodam - priča Mitić.

Ostali članovi porodice nisu, srećom, povređeni.

Nenad kaže da je požar buknuo usled kratkog spoja u kući, a da u njoj živi i sa svojim roditeljima. Od primanja imaju očevu i majčinu penziju koje zajedno iznose oko 27.000 dinara. Zbog toga, Mitići ne mogu sami da renoviraju celo prizemlje koje je potpuno uništeno.

- Deca, žena i ja smo sada gore, na spratu, ali ni to nije bezbedno zbog oslabljenih greda. Da mi je, za početak, makar da sredim kupatilo, da imaju deca gde da se okupaju - navodi Nenad skromno.

Ukoliko želite da pomognete ovoj porodici, možete pozvati broj telefona 064/301-4848 ili karatistkinji Tamari Misirlić koja je pokrenula akciju pomoći za ovu porodicu.

Video: Blok 70 tri meseca nakon požara: S jedne strane miris hrane, s druge paljevine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moravka

    1. decembar 2021 | 21:00

    vazno da se hraniteljima daju pare a ne ovim jadnim ljudima fuj i zakon i drzava i sve po spisku 😤

  • BASA

    1. decembar 2021 | 20:51

    Stupiti u kontakt sa ekipom " Sa Tamarom u akciji ili Tim Kuca od Srca ! Dolazi zima ! A " jmo Nasi !

  • Ovo

    1. decembar 2021 | 20:49

    Je za Tamaru u akciji. Neka neko bližnji prijavi ovu porodicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA